Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: World of Children Award voor Noorbeekse

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 19:11

Vrijdag in L1mburg Centraal: Burgemeester Echt-Susteren is overlast asielzoekers beu, jeugdzorg luidt noodklok, World of Children Award voor Noorbeekse, de parcoursbouwer van JIM en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Burgemeester Echt-Susteren: Weg met overlastgevende asielzoekers
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren eist dat een groep overlastgevende asielzoekers per direct vertrekt uit zijn gemeente. Zo niet, dan dreigt hij het azc in zijn gemeente zelfs te sluiten. Dat liet hij weten in de raadsvergadering donderdagavond. Het zou gaan om een groep van ongeveer 30 minderjarige asielzoekers die al jaren overlast veroorzaakt in de buurt.

Bekijk hier de hele reportage

Vernietigend inspectierapport, jeugdzorg luidt noodklok
Een vernietigend inspectierapport en grote problemen in de jeugdzorg, ook in Limburg. 60 procent van de kinderen met een beschermingsmaatregel wordt niet op tijd gezien. Er zijn wachtlijsten en kinderen met complexe problemen, de zware gevallen, krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Waar gaat het mis en wat moet er veranderen? Aan tafel Bert Jongen, coördinator van de Jeugdzorg voor 33 Limburgse gemeenten, en Nico Plitscher, Raad van Bestuur van Bureau Jeugdzorg.

Bekijk hier de hele reportage

World of Children Award voor Noorbeekse
Al vijftien jaar zet de uit Noorbeek afkomstige Frederique Kallen zich in voor kwetsbare jongeren in Peru. Voor dat werk met haar stichting Mama Alice heeft ze nu in New York de prestigieuze World of Children Award gekregen, 'de Nobelprijs voor Ontwikkelingshulp'. Daar hoort ook een cheque bij van 100.000 dollar, een flinke opsteker om haar werk in de sloppenwijken voort te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Jeugd maakt tijdens JIM kennis met paardensport
Meestal zitten de tribunes tijdens Jumping Indoor Maastricht volgepakt met volwassen paardenliefhebbers, maar vrijdag was het de beurt aan de jeugd. Basisscholen uit de regio kwamen massaal aan de paardensport ruiken.

Bekijk hier de hele reportage

Louis Koninckx, parcoursbouwer van JIM
Als hij zijn werk gedaan heeft, mogen de springruiters aan de bak. We hebben het over Louis Koninckx, parcoursbouwer van Jumping Indoor Maastricht. De moeilijkheid van zijn vak is om de hindernissen zo neer te zetten dat ze voor de ene combinatie wel en voor de andere net niet te halen zijn. Maurice Jessen volgde Louis bij zijn voorbereidingen op weer een spannend parcours.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen