Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Wolf doodde waarschijnlijk schapen

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 18:10

Slimme camera registreert appen achter het stuur, had de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet verboden moeten worden en wolf doodde schapen. Dit en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.

Had de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet verboden moeten worden?
Had de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet verboden moeten worden? Zondag werden vijf tegendemonstranten in Maastricht gearresteerd, één agent raakte gewond. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake kreeg kritiek van verschillende kanten op haar besluit om de demonstratie door te laten gaan. De statenfractie van de PVV vindt dat de vergunning nooit had mogen worden verleend. Penn had volgens de fractie kunnen weten dat er tegendemonstranten op af zouden komen en dat het gezien de emoties rond de zwartepietendiscussie uit de hand zou kunnen lopen.

Bekijk hier de hele reportage

Slimme camera registreert appen achter stuur
Vanaf nu kunnen automobilisten die een telefoon vasthouden achter het stuur worden gefotografeerd door slimme camera's Nederland is het eerste land in Europa dat de camera's gaat inzetten. Als het systeem registreert dat de bestuurder een telefoon vasthoudt, wordt de foto automatisch doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau. Daar wordt door een buitengewoon opsporingsambtenaar vastgesteld of er inderdaad sprake is van een overtreding. In dat geval krijgt de bestuurder een boete van 240 euro.

Bekijk hier de hele reportage

Wolf doodde waarschijnlijk schapen in Afferden
In Afferden is een kudde schapen waarschijnlijk aangevallen door een wolf. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of het inderdaad om een wolf gaat. De schaapsherder denkt van wel. Twee lammetjes werden doodgebeten, zes andere schapen werden dusdanig toegetakeld dat ze later een spuitje hebben gekregen.

Bekijk hier de hele reportage

Rechtszaak Nicky Verstappen: meer vragen dan antwoorden
Vrijdag weten we wat het vonnis is tegen Jos Brech in de zaak van Nicky Verstappen, de jongen uit Heibloem die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Deze week staan we er iedere dag bij stil. Zelfs na alle zittingsdagen in september en oktober zijn er nog zoveel onduidelijkheden dat de waarheid verder weg lijkt dan ooit; dit tot groot verdriet van de familie van Nicky. Of verdachte Jos Brech nu wel of niet wordt veroordeeld, vaststaat in ieder geval dat er meer vragen over zullen blijven dan dat er antwoorden zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Veel nieuwe leden voor kanovereniging Viking in Venlo
Kanovaren is een ideale sport in deze coronatijd en dat merken ze bij kanovereniging Viking in Venlo. Het laatste half jaar heeft de club veel nieuwe leden aangetrokken. Het enige nadeel is dat de leden voorlopig niet op wedstrijden uit mogen komen. Maar een oefenwedstrijdje onder de jeugd, dat mag wel.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen