Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Wilde zwijnen vallen wandelaars aan

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2020 - 19:13

Wilde zwijnen vallen wandelaars aan in bossen, 50.000ste jeugdontbijtpakket voor Posterholt, fanclub organiseert expositie over Tom Dumoulin en meer Limburgs nieuws.

Wilde zwijnen vallen wandelaars aan in bossen
Ze zijn een groeiend probleem, wilde zwijnen die wandelaars in bosgebieden aanvallen. Door de enorme groei van de populatie is de kans dat je zo'n uit de kluiten gewassen beest tegen het lijf loopt een stuk groter geworden. Dat laten bijvoorbeeld foto's zien die gemaakt zijn in een bos in Elsloo, waar de wilde zwijnen steeds vaker de wandelaars de stuipen op het lijf jagen. In Ell ging het onlangs fout. Twee wandelaars in bosgebied Heijkersbroek werden aangevallen door de beesten.

Bekijk hier de hele reportage

50.000ste jeugdontbijtpakket voor Posterholt
Alleen al in Limburg leven zo'n 70.000 volwassenen en 16.000 kinderen in armoede. De gezinnen zijn vaak zo arm dat een dagelijks ontbijt er niet in zit. Het nationaal jeugdontbijt wil voorkomen dat de kinderen met honger naar school gaan. In Posterholt werd het 50.000ste jeugdontbijtpakket uitgedeeld.

Bekijk hier de hele reportage

Gaat Max weer een overwinning binnenhalen?
Zondag zitten velen verwachtingsvol voor de televisie, want Max Verstappen mag het weer gaan doen! Door de coronacrisis lag de Formule 1 een tijd stil, maar zondag wordt de eerste race verreden, op de Red Bull Ring in Oostenrijk, een thuiswedstrijd voor team Red Bull. De afgelopen twee seizoenen won Max de race in Oostenrijk. Gaat hij morgen de derde overwinning binnenhalen? Iemand die Max al zijn hele leven volgt is journalist en Formule 1-deskundige Ivo op den Camp en met hem blikken we vooruit op de race.

Bekijk hier de hele reportage

Expositie met schilderijen van Tom Dumoulin
De fanclub van Tom Dumoulin hoopt natuurlijk op diens succes in de Tour de France. Tom heeft hard getraind de afgelopen maanden en ook de fanclub heeft in het wielerloze voorjaar niet stilgezeten. Ze zijn creatief aan de slag gegaan met hun idool.

Bekijk hier de hele reportage

Tuinvlindertelling gestart, ook in Arcen
Geen echt goede start voor de landelijke vlindertelling vandaag. Vlinders houden niet van wind en regen en laten we die nu net hebben gehad. Maar niet getreurd: Vlinder Mee! duurt nog drie weken, dus je hebt alle kans nog om mee te doen aan de tuinvlindertelling! In de Kasteeltuin in Arcen is een echte vlinder- en bijentuin ingericht. Ook daar blijven de vlinders weg als het geen mooi weer is.

Bekijk hier de hele reportage

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV