Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Wie wint dit weekend het OLS?

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 18:16

Vrijdag in L1mburg Centraal: wie wint dit weekend het OLS, je autobanden klaar voor vakantie, zwemster Inge Janssen uit Maasbracht mikt op Olympische spelen Tokio en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Wie wint er morgen het OLS?
Het is niet alleen het weekend van Bospop, maar ook dat van het OLS. Morgen is het zover, dan strijden 25 Limburgse schutterijen om d'n Um in Sevenum. Dat zijn de schutterijen die over zijn gebleven vorig weekend na een spannende krachtmeting. Er kan er maar eentje overblijven. En een van de kanshebbers is schuttertij St. Lambertus in Oirsbeek. Daar werd deze week nog volop geoefend voor de grote dag van morgen. Lukt het schutterij om na 45 jaar d'n Um weer naar Oirsbeek te halen?

​Bekijk hier de hele reportage

Je autobanden klaar voor vakantie
Zomervakantie! Voordat we met de auto op vakantie gaan controleren we de olie en de ruitenwisservloeistof. Maar regelmatig wordt de bandenspanning nog wel eens vergeten. Veel mensen weten niet hoeveel lucht er in hun band moet. Toch kun je flink wat geld, brandstof en uitstoot besparen als je je banden op de juiste luchtdruk hebt.

​Bekijk hier de hele reportage

Deel 5 van zomerserie Nao 't zuuje
We volgen deze week verslaggever Wouter Nelissen. Hij reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Hij startte in het noorden, in Mook, en zakt af naar het zuiden, eindigend in Mesch. De uitdaging zit hem in het vervoer, de mannen hebben namelijk geen eigen vervoermiddel. Ze moeten een lift zien te krijgen. Per tractor zijn ze inmiddels in het zuiden van de provincie beland, waar we ze oppikken in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage

Zwemster Inge Janssen uit Maastbracht mikt op Olympische spelen Tokio
Het is begonnen. Het kwalificatie-traject voor de Olympische Spelen. Inge Janssen uit Maasbracht wil zich op het WK in Korea verzekeren van een ticket voor Tokio. Op de wereldkampioenschappen in Zuid-Korea moet ze dan wel bij de eerste twaalf eindigen. In haar trainingsbad in Eindhoven werden deze week de laatste salto's geoefend.

Bekijk hier de hele reportage

Arons muziek in Heerlen sluit na 35 jaar de deuren
Een begrip in de Limburgse muziekindustrie is binnenkort niet meer. Familiebedrijf Arons Muziek in Heerlen sluit na 35 jaar de deuren. De muziekwinkel verkocht niet alleen instrumenten maar ondersteunde ook evenementen zoals Pinkpop, Pop on Top en ParkCity Live. Toch blijkt de zaak openhouden niet langer haalbaar. Een moeilijk besluit voor eigenaar Jeroen Arons.

​Bekijk hier de hele reportage

Start van driedaagse muziekfestival Bospop
Een regenjas of een poncho. Geen overbodige luxe voor bezoekers van Bospop. Vandaag is dag 1 van het driedaagse muziekfestival, dat voor de 39ste keer in Weert wordt georganiseerd. Het belooft de drukste editie ooit te worden. Verslaggever Lex van Moorsel is op het festivalterrein.

​Bekijk hier de hele reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen