Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Wie wint dit weekend het OLS?

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 18:16

Vrijdag in L1mburg Centraal: wie wint dit weekend het OLS, je autobanden klaar voor vakantie, zwemster Inge Janssen uit Maasbracht mikt op Olympische spelen Tokio en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Wie wint er morgen het OLS?
Het is niet alleen het weekend van Bospop, maar ook dat van het OLS. Morgen is het zover, dan strijden 25 Limburgse schutterijen om d'n Um in Sevenum. Dat zijn de schutterijen die over zijn gebleven vorig weekend na een spannende krachtmeting. Er kan er maar eentje overblijven. En een van de kanshebbers is schuttertij St. Lambertus in Oirsbeek. Daar werd deze week nog volop geoefend voor de grote dag van morgen. Lukt het schutterij om na 45 jaar d'n Um weer naar Oirsbeek te halen?

​Bekijk hier de hele reportage

Je autobanden klaar voor vakantie
Zomervakantie! Voordat we met de auto op vakantie gaan controleren we de olie en de ruitenwisservloeistof. Maar regelmatig wordt de bandenspanning nog wel eens vergeten. Veel mensen weten niet hoeveel lucht er in hun band moet. Toch kun je flink wat geld, brandstof en uitstoot besparen als je je banden op de juiste luchtdruk hebt.

​Bekijk hier de hele reportage

Deel 5 van zomerserie Nao 't zuuje
We volgen deze week verslaggever Wouter Nelissen. Hij reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Hij startte in het noorden, in Mook, en zakt af naar het zuiden, eindigend in Mesch. De uitdaging zit hem in het vervoer, de mannen hebben namelijk geen eigen vervoermiddel. Ze moeten een lift zien te krijgen. Per tractor zijn ze inmiddels in het zuiden van de provincie beland, waar we ze oppikken in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage

Zwemster Inge Janssen uit Maastbracht mikt op Olympische spelen Tokio
Het is begonnen. Het kwalificatie-traject voor de Olympische Spelen. Inge Janssen uit Maasbracht wil zich op het WK in Korea verzekeren van een ticket voor Tokio. Op de wereldkampioenschappen in Zuid-Korea moet ze dan wel bij de eerste twaalf eindigen. In haar trainingsbad in Eindhoven werden deze week de laatste salto's geoefend.

Bekijk hier de hele reportage

Arons muziek in Heerlen sluit na 35 jaar de deuren
Een begrip in de Limburgse muziekindustrie is binnenkort niet meer. Familiebedrijf Arons Muziek in Heerlen sluit na 35 jaar de deuren. De muziekwinkel verkocht niet alleen instrumenten maar ondersteunde ook evenementen zoals Pinkpop, Pop on Top en ParkCity Live. Toch blijkt de zaak openhouden niet langer haalbaar. Een moeilijk besluit voor eigenaar Jeroen Arons.

​Bekijk hier de hele reportage

Start van driedaagse muziekfestival Bospop
Een regenjas of een poncho. Geen overbodige luxe voor bezoekers van Bospop. Vandaag is dag 1 van het driedaagse muziekfestival, dat voor de 39ste keer in Weert wordt georganiseerd. Het belooft de drukste editie ooit te worden. Verslaggever Lex van Moorsel is op het festivalterrein.

​Bekijk hier de hele reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen