Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: werkdruk thuiszorg blijft maar stijgen

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 18:34

Vrijdag in L1mburg Centraal: werkdruk in de thuiszorg blijft stijgen, expertisecentrum cybercrime geopend, Mark van Bommel klaar voor PSV-Fortuna en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Stijgende werkdruk in de thuiszorg lijkt niet te stoppen
Alle goede bedoelingen en extra geld ten spijt, de personeelstekorten in de zorg zijn het afgelopen jaar alleen maar groter geworden. Met als gevolg dat zo'n 70 procent van de thuishulpen vindt dat de werkdruk alleen maar hoger is geworden in plaats van lager. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging. Negen op de tien thuiszorgmedewerkers ervaart onderbezetting op het werk. Nog een pijnpunt: de administratie. Die moet nog verder worden teruggedrongen, zodat er meer tijd is voor handen aan het bed in plaats van achter de computer. De vijfminutenregistratie tijdens een thuisbezoek is inmiddels afgeschaft, maar nog altijd moeten er veel checklijsten afgevinkt worden. Dat weet ook Michelle Meertens, thuiszorgmedewerker bij Envida. Al vijf jaar werkt ze met passie bij mensen thuis, maar de administratieve druk vindt ze frustrerend.

Bekijk hier de hele reportage

Wie zijn de Gele Hesjes die in Maastricht komen protesteren?
Maastricht maakt zich op voor de internationale demonstratie van gele hesjes. Het aantal demonstranten zaterdag is nog onduidelijk. De schattingen van de organisatie variëren van twee- tot tienduizend, maar dat is nattevingerwerk. Wie zijn de mensen die het hesje aantrekken en waartegen protesteren ze? We spraken met Desiré van Deurse uit Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Mark van Bommel klaar voor PSV-Fortuna
Bij zowel Ajax als PSV draait het niet optimaal sinds de winterstop. PSV won ternauwernood van Groningen en speelde gelijk tegen Emmen. Ajax kreeg tien goals om de oren en pakte maar één punt uit twee wedstrijden. In Eindhoven maakt Mark van Bommel zich op voor de pot tegen zijn oude club, waar hij in de zomer ook maar net van won in Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Brengt VVV Ajax verder in verlegenheid?
VVV mag in de Arena proberen Ajax nog verder in verlegenheid te brengen. Niet eenvoudig want na de vijf verliespunten in twee wedstrijden is deze wedstrijd tegen VVV voor Ajax extra belangrijk geworden. Ajax moet in het spoor blijven van PSV en dat dus na een moeilijke herstart en wat onrust in de selectie. Kan VVV daarvan profiteren? Kan Ajax dan de druk nog opvoeren Maurice Steijn?

Bekijk hier de hele reportage

Heerlens expertisecentrum voor cybercrime geopend
Cybercrime, we krijgen er allemaal direct en indirect meer en meer mee te maken. Computercriminaliteit, zoals hacken, het versturen van virussen en het stelen van data. In Heerlen is vrijdag een speciaal expertisecentrum geopend om ondernemers te helpen om cybercrime te voorkomen. We praten met Jeroen Duijsens, de coördinator van het expertisecentrum in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Voorproefje van expositie 50 jaar Evert Thielen
Vijftig jaar Evert Thielen. De Venlose kunstenaar viert zijn jubileum met een grootse expositie in het Limburgs Museum en museum Van Bommel van Dam. Thielen staat bekend om zijn meerluiken. Vaak zijn dat stukken waar jaren aan is gewerkt. 120 zijn er nu geëxposeerd. Jo Cortenraedt kreeg alvast een voorproefje van de expositie die zondag wordt geopend.

Bekijk hier de hele reportage

Feitjes en weetjes over het LVK
Zaterdag is het de spannendste dag van het jaar voor de 60 halvefinalisten van het LVK. Tussen 12:00 en 16:00 wordt live bekendgemaakt welke 20 artiesten naar de finale gaan. De L1-verslaggevers verrassen die artiesten thuis of in hun stamkroeg en dat levert elk jaar fantastische beelden op. We blikken vooruit naar die spannende dag aan de hand van een aantal feitjes en weetjes.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen