Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: werkdruk thuiszorg blijft maar stijgen

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 18:34

Vrijdag in L1mburg Centraal: werkdruk in de thuiszorg blijft stijgen, expertisecentrum cybercrime geopend, Mark van Bommel klaar voor PSV-Fortuna en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Stijgende werkdruk in de thuiszorg lijkt niet te stoppen
Alle goede bedoelingen en extra geld ten spijt, de personeelstekorten in de zorg zijn het afgelopen jaar alleen maar groter geworden. Met als gevolg dat zo'n 70 procent van de thuishulpen vindt dat de werkdruk alleen maar hoger is geworden in plaats van lager. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging. Negen op de tien thuiszorgmedewerkers ervaart onderbezetting op het werk. Nog een pijnpunt: de administratie. Die moet nog verder worden teruggedrongen, zodat er meer tijd is voor handen aan het bed in plaats van achter de computer. De vijfminutenregistratie tijdens een thuisbezoek is inmiddels afgeschaft, maar nog altijd moeten er veel checklijsten afgevinkt worden. Dat weet ook Michelle Meertens, thuiszorgmedewerker bij Envida. Al vijf jaar werkt ze met passie bij mensen thuis, maar de administratieve druk vindt ze frustrerend.

Bekijk hier de hele reportage

Wie zijn de Gele Hesjes die in Maastricht komen protesteren?
Maastricht maakt zich op voor de internationale demonstratie van gele hesjes. Het aantal demonstranten zaterdag is nog onduidelijk. De schattingen van de organisatie variëren van twee- tot tienduizend, maar dat is nattevingerwerk. Wie zijn de mensen die het hesje aantrekken en waartegen protesteren ze? We spraken met Desiré van Deurse uit Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Mark van Bommel klaar voor PSV-Fortuna
Bij zowel Ajax als PSV draait het niet optimaal sinds de winterstop. PSV won ternauwernood van Groningen en speelde gelijk tegen Emmen. Ajax kreeg tien goals om de oren en pakte maar één punt uit twee wedstrijden. In Eindhoven maakt Mark van Bommel zich op voor de pot tegen zijn oude club, waar hij in de zomer ook maar net van won in Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Brengt VVV Ajax verder in verlegenheid?
VVV mag in de Arena proberen Ajax nog verder in verlegenheid te brengen. Niet eenvoudig want na de vijf verliespunten in twee wedstrijden is deze wedstrijd tegen VVV voor Ajax extra belangrijk geworden. Ajax moet in het spoor blijven van PSV en dat dus na een moeilijke herstart en wat onrust in de selectie. Kan VVV daarvan profiteren? Kan Ajax dan de druk nog opvoeren Maurice Steijn?

Bekijk hier de hele reportage

Heerlens expertisecentrum voor cybercrime geopend
Cybercrime, we krijgen er allemaal direct en indirect meer en meer mee te maken. Computercriminaliteit, zoals hacken, het versturen van virussen en het stelen van data. In Heerlen is vrijdag een speciaal expertisecentrum geopend om ondernemers te helpen om cybercrime te voorkomen. We praten met Jeroen Duijsens, de coördinator van het expertisecentrum in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Voorproefje van expositie 50 jaar Evert Thielen
Vijftig jaar Evert Thielen. De Venlose kunstenaar viert zijn jubileum met een grootse expositie in het Limburgs Museum en museum Van Bommel van Dam. Thielen staat bekend om zijn meerluiken. Vaak zijn dat stukken waar jaren aan is gewerkt. 120 zijn er nu geëxposeerd. Jo Cortenraedt kreeg alvast een voorproefje van de expositie die zondag wordt geopend.

Bekijk hier de hele reportage

Feitjes en weetjes over het LVK
Zaterdag is het de spannendste dag van het jaar voor de 60 halvefinalisten van het LVK. Tussen 12:00 en 16:00 wordt live bekendgemaakt welke 20 artiesten naar de finale gaan. De L1-verslaggevers verrassen die artiesten thuis of in hun stamkroeg en dat levert elk jaar fantastische beelden op. We blikken vooruit naar die spannende dag aan de hand van een aantal feitjes en weetjes.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen