Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Week zoeken naar Marjo levert niets op

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 18:56

Vrijdag in L1mburg Centraal: Zoekactie naar Marjo Winkens in Beesel afgerond, politie Limburg wil niet meer wachten op NFI, vijver bij beschadigde stadsmuur Maastricht leeggepompt en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Zoekactie naar Marjo Winkens in Beesel afgerond
Bij de zoekactie in Beesel zijn geen stoffelijke resten van Marjo Winkens gevonden. De politie zette extra materieel in en richtte de zoekactie ook op een tuinperceel, dat vroeger bij het bos hoorde. Sinds maandagochtend is in Beesel gegraven. Dat heeft te maken met de verdwijning van Marjo Winkens uit Schimmert. Zij verdween in 1975. Haar lichaam werd nooit gevonden. Een dader werd evenmin opgepakt.

Bekijk hier de hele reportage

Politie Limburg wil dat sporenonderzoek sneller gaat
Een serie recente inbraken had veel eerder opgelost kunnen zijn als het sporenonderzoek sneller was verlopen. Het dna van de verdachte was al een maand in het bezit van de politie, maar die moest lang wachten op resultaten van het NFI in Rijswijk. De politie in Limburg wil nu een eigen forensisch lab oprichten om sneller onderzoek te doen. Helemaal nieuw is het lab niet. De politie doet al zaken met het Maastricht Forensic Institute. Dat is een commerciële partij die dna-sporen onderzoekt. Het is de bedoeling om die samenwerking stevig uit te bouwen.

Bekijk hier de hele reportage

Vijver bij beschadigde stadsmuur Maastricht leeggepompt
In Maastricht zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het herstel van de eeuwenoude stadsmuur. Bijna twee weken geleden stortte een deel van de muur in. Deze week werd het gat in de muur nog groter. Daarom moet eerst maar eens worden voorkomen dat er nog meer schade ontstaat.

Bekijk hier de hele reportage

Nils Sinschek aast op eerste profoverwinning
Zaterdag wordt een spannende dag voor het Maastrichtse wielertalent Nils Sinschek. Hij verschijnt dan voor het eerst aan de start van de Volta Limburg Classic. De 20-jarige Sinschek rijdt dit jaar bij het Development Team Sunweb. De ploeg van zijn grote idool Tom Dumoulin. Het Limburgs Wielertalent 2018 hoopt op z'n eerste profoverwinning. Dat had hij in 2011, toen hij nog voetbalde in de Maastrichtse wijk Heugem, nooit gedacht.

Bekijk hier de hele reportage

Geen enkele World Tour-ploeg bij Volta Limburg Classic
Tijdens de 46ste editie van Volta Limburg Classic - ooit begonnen als De Hel van het Mergelland - staat er voor het eerst geen enkele World Tour-ploeg aan de start. Bas van Mulken is bij de start/finish in Eijsden.

Bekijk hier de hele reportage

Tweede Wereldoorlog-archeologie is helemaal 'in'
Nog altijd kun je in Limburg op een aantal plekken overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog vinden. Soms liggen ze gewoon voor het oprapen, zoals schoppen waarmee loopgraven gemaakt zijn. Deze Tweede Wereldoorlog-archeologie is de laatste jaren sterk in opkomst. Zaterdag staat het jaarlijkse symposium van de Archeologische Vereniging Limburg helemaal in het teken van de archeologie uit die tijd.

Bekijk hier de hele reportage

Lizbeth van den Boogaart is Topvrouw van Limburg
Lizbeth van den Boogaart mag zich sinds donderdagavond Topvrouw van Limburg 2019 noemen. De Mexicaanse is directeur van Fresh Park Venlo, het bedrijventerrein aan de A73 waar vooral bedrijven zijn gevestigd in de agri-food business, groenten en fruit dus. Na een feestelijke avond in Roermond waar ze tot topvrouw werd gekroond, is het vrijdag een drukke dag vol felicitaties.

Bekijk hier de hele reportage

Dansdocente Liesbeth Wietz zwaait af
Dansdocente Liesbeth Wietz heeft de pensiongerechtigde leeftijd bereikt. Wiertz is een begrip in de danswereld. Zij leverde heel wat danstalenten af, op weg naar een mooie carrière. Wiertz is een van de drijvende krachten van de Vooropleiding Dans aan het Valuascollege in Venlo. Zondag heeft ze haar laatste voorstelling.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen