Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Weduwe Bekim heeft nog veel vragen

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 18:43

Zondag in L1mburg Centraal: Verbod appen op de fiets, de weduwe van Bekim Hasani aan het woord en de processies sterven uit. Dit en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Interview weduwe Bekim Hasani
Al twee en een half jaar wacht ze tevergeefs op antwoorden. De weduwe van Bekim Hasani, de man die bij zijn arrestatie in december 2016 overleed in winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht. Hij was op dat moment verward. De nabestaanden denken dat de politie schuld heeft aan zijn dood, omdat mogelijk op een verkeerde wijze een nekklem is toegepast. Maar het OM zag geen reden om de agenten te vervolgen. Al twee jaar probeert de weduwe van Hasani die vervolging alsnog af te dwingen, maar het Hof neemt vooralsnog geen besluit daarover. En dat drijft haar tot wanhoop.

Bekijk hier de hele reportage

Verbod appen op de fiets
Vanaf maandag mag je tijdens het fietsen enkel nog je stuur vasthouden. Even snel een berichtje sturen onderweg zit er dus niet meer in. Maar of mensen zich hiervan bewust zijn en het écht achterwege laten, dat is nog maar de vraag.

Bekijk hier de hele reportage

DAF-Weekend in Horst
Bijna 300 DAF oldtimers, DAF trucks, DAF legervoertuigen, DAF bussen en DAF personenauto’s namen zondag deel aan een toertocht door de kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas.

Bekijk hier de hele reportage

Processies sterven uit
Processies sterven uit, maar niet in Zuid-Limburg. In Eijsden loopt het hele dorp uit voor de traditionele Bronk, de tweede zondag na Pinksteren en in Wijlre zijn de kinderen weer terug te zien in de jaarlijkse processie. In Noorbeek zorgt de zogeheten jonkheid er voor dat de animo voor het religieus feest nog groot is. Jo Cortenraedt bezocht de afgelopen zondagen een aantal processies en zag dat die traditie in een aantal dorpen nog springlevend is.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Limburgs succes op NK wielrennen
Wielrennen dan: de mannen streden zondag om de nationale titel. In en rondom Ede moesten er 223 kilometer worden afgelegd. Het was een spannende wedstrijd en uiteindelijke wist Fabio Jakobsen de sprint te winnen. Hij mag komend jaar in het rood-wit-blauw rijden.

Bekijk hier de hele reportage

André Rieu over zijn nieuwe concertreeks
Deze week staat André Rieu weer op het podium op wat je inmiddels toch wel "zijn" Vrijthof mag noemen. Voor de vijftiende keer gaat Rieu een reeks concerten geven. Een traditie inmiddels. Maar ook een traditie die naar meer smaakt. En daarom heeft de violist besloten om de band met Maastricht nóg verder aan te halen.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen