Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: We mogen weer de grens over

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 18:46

Maandag in L1mburg Centraal: Coronamaatregelen verder versoepeld dus je mag weer meer, staatssecretaris bezoekt jongerenopvang en meer Limburgs nieuws

Je mag weer meer
Nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen zijn ingegaan. Het kabinet laat de teugels weer iets meer vieren. Om te beginnen mag je weer reizen. Het negatieve reisadvies voor zestien Europese landen is opgeheven. Je mag ook weer naar het Caribisch deel van het koninkrijk, bijvoorbeeld Aruba. De versoepeling betekent ook dat je weer voor de lol de grens over mag. Voor een terrasje in België bijvoorbeeld.

Verpleeghuizen zijn weer open voor meer bezoekers. Tot nu toe mocht maar één vaste bezoeker binnen. Dat is nu versoepeld. Dat geldt overigens alleen voor verpleeghuizen waar geen besmetting is.

Ook is er een versoepeling voor opleidingen. De praktijklessen en tentamens van mbo's, hbo's en universiteiten kunnen weer. Ook krijgen kwetsbare studenten weer persoonlijke begeleiding.

Bekijk hier de hele reportage

MVV zet alles op Darije Kalezic
De zoektocht naar een nieuwe trainer voor MVV is in volle gang en een nieuwe naam zingt rond. Jurgen Streppel koos voor Roda, Jack de Gier werd het ook niet. En nu: alle ballen op Darije Kalezic.

Bekijk hier de hele reportage

Staatssecretaris bezoekt jongerenopvang
Staatssecretaris Paul Blokhuis bezocht een jongerenopvang in Heerlen en sprak met de gemeente in bredere zin over de inrichting van hun maatschappelijke opvang. Ook werd bekend dat er opvanghuizen voor zwerfjongeren bijkomen in onder andere in Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen. Een zogenoemd Credo-huis is er al in Maastricht. Het idee is om zwerfjongeren niet alleen een dak boven hun hoofd te geven, maar vooral ook een familiegevoel.

Bekijk hier de hele reportage

Bar in tent bij Roda-stadion weken volgeboekt
Wat doe je als je een evenementenhal hebt, die vanwege corona geen enkele opdracht meer heeft? Dan begin je een zomerse buitenbar, zo bedacht de uitbater van de Kerkraadse Music Dome. Daarom staat er nu een groot paviljoen op de parkeerplaats bij het Roda-stadion. Dit weekend ging de bar open en aan belangstelling is geen gebrek, want de eerste weken is de bar al helemaal volgeboekt.

Bekijk hier de hele reportage

Hockey Venlo is de grootste sportclub van Limburg
De fusie van de hockeyclubs in Tegelen, Blerick en Venlo levert niet alleen de nieuwe vereniging Delta Venlo op, maar het is meteen ook de grootste sportvereniging in onze provincie. Met bijna 1.900 leden krijgt de hockeysport er een grote speler bij. Dat moet talenten aantrekken en dus ook het niveau omhoog stuwen.

Bekijk hier de hele reportage

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen