Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: waterschap en boeren ruziën over droogte

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 18:58

Donderdag in L1mburg Centraal: het waterschap en boeren ruziën over droogte, drinkwater van hoge kwaliteit in de bodem onder Epen, historische stadsmuur in Maastricht brokkelt steeds verder af en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Is ons grondwaterpeil nu echt te laag?
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB vindt dat Waterschap Limburg een crisissfeer creert. Het Waterschap Limburg vroeg boeren dinsdag om voorlopig geen water uit de beken te halen. Ook kondigde het waterschap aan dat er op dit moment bekeken wordt of er een vroegtijdig verbod op het onttrekken van water aan de beken mogelijk is. Het grondwaterpeil kan zich dan weer normaliseren.

Bekijk hier de hele reportage

Drinkwater van hoge kwaliteit in de bodem onder Epen
De boring van een 260 meter diep gat voor het onderzoek naar de Einstein-telescoop heeft een mooie bijvangst opgeleverd: aardwarmte en drinkwater van hoge kwaliteit. Het gat bij Terziet is geboord in het onderzoek naar de geschiktheid van de bodem onder Zuid-Limburg voor de Einstein-telescoop. Wetenschappers willen daarmee zwaartekracht golven gaan detecteren. Naast Zuid-Limburg is ook Sardinië in de race voor het miljardenproject.

Bekijk hier de hele reportage

Historische stadsmuur in Maastricht brokkelt steeds verder af
De historische stadsmuur in Maastricht brokkelt nog verder af. Vorige week stortte een deel van de muur in en vandaag kwamen er nog meer stenen naar beneden. De gemeente kondigde een week geleden maatregelen aan, zoals het stutten van de rest van de muur. De vijver in het stadspark moet daarvoor gedeeltelijk drooggelegd worden.

Bekijk hier de hele reportage

Ook hoofdkwartier Brunssum viert 70 jaar NAVO
De NAVO viert vandaag het 70-jarig jubileum. Het is de machtigste militaire alliantie ter wereld, maar dat gaat niet zonder horten of stoten. Zo zet president Trump veelvuldig vraagtekens bij het samenwerkingsverbond en dreigde hij al verschillende keren om de NAVO verlaten vanwege de hoge kosten. Maar hoewel niet iedereen de NAVO even enthousiast omarmt, mag de militaire organisatie gewoon 70 kaarsjes uitblazen. Het hoofdkwartier in Brunssum speelt samen met Napels een belangrijke rol binnen de NAVO, want hier is het commando gevestigd.

Bekijk hier de hele reportage

In zeven dagen langs alle Nederlandse voetbalstadions
1500 kilometer fietsen in 7 dagen en dat allemaal voor het goede doel, namelijk het Fonds Gehandicaptensport. Bas Tietema, oud-wielrenner, fietst langs alle 18 eredivisiestadions in Nederland. Vandaag kwam hij met zijn fiets aan bij stadion De Koel in Venlo. Nadat zijn kaart gestempeld werd, vertrok hij naar het stadion van Fortuna in Sittard. Bas fietst niet alleen voor het goede doel maar ook voor zijn jongere zusje Iris, die het syndroom van Down heeft.

Bekijk hier de hele reportage

Pollux deit Emil
Al meer dan 10 jaar treden ze samen op, Frans Pollux en Emil Szarkowicz. Allebei muzikant, Maar allebei met een totaal andere achtergrond. Pollux groeide op in Venlo, Szarkowicz komt uit Tarnow in Polen en kwam al jong naar Nederland. Vanavond staan ze samen in de muziektheatervoorstelling Pollux deit Emil, in Dok 6 in Panningen, Verslaggever Robert Janssen: Mysteries ontrafelen van Emil Scarkowiz, dat was.

Bekijk hier de hele reportage

In Arcen gaan ze twee gins stoken
Gins worden steeds meer gedronken. Was het voorheen de cocktail een elitedrankje. Nu zie je het steeds meer in het restaurant of op het terras. Er komen ook steeds meer nieuwe gins op de markt. Over een paar weken verschijnen er twee Limburgse soorten, gestookt in een middeleeuwse graanbranderij in Arcen.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen