Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Wat mag er vanaf 5 juni weer?

Geplaatst opvrijdag 28 mei 2021 - 18:23

Boekhouding provincie Limburg redelijk goed op orde, op topsnelheid door Maastricht racen, Emma Kok in halve finale The Voice Kids en meer Limburgs nieuws.

Wat mag er vanaf 5 juni weer?
Er komen nieuwe versoepelingen aan. Wat mag er vanaf volgende week zaterdag dan allemaal weer? Eigenlijk stonden de nieuwe versoepelingen pas gepland voor woensdag 9 juni. Maar omdat de besmettingscijfers zo hard dalen, wordt er al op zaterdag 5 juni versoepeld. Rob Knubben heeft een evenementenbureau, vooral gericht op Limburgs entertainment. Hoe kijkt hij aan tegen de versoepelingen?

Bekijk hier de hele reportage

Haevn van stream terug naar zaal
Net op de dag van de versoepelingen is Jorrit Kleinen van de band Haevn druk bezig met de voorbereidingen voor een internetstream, voor vrijdagavond. Gaat hij na vandaag met zijn concerten weer de zalen in?

Bekijk hier de hele reportage

Plexiglasschermen zijn een blijvertje
Het was het ondernemershart dat Remy Bordewin deed besluiten om spatschermen te gaan maken. Normaal niet zijn bedrijvigheid maar Remy zag er wel brood in. Tijdelijk dacht hij toen nog. Inmiddels maken de schermen samen met andere coronaproducten, zoals bijvoorbeeld desinfectiezuilen, onderdeel uit van zijn bedrijf.

Bekijk hier de hele reportage

Boekhouding provincie Limburg redelijk goed op orde
De boekhouding van de provincie Limburg is redelijk goed op orde. Dat blijkt een onderzoek van de controller. Die onderzocht een groot aantal opdrachten, subsidies en leningen van de afgelopen tien jaar. Dat gebeurde naar aanleiding van de affaire Vrehen. Volgens de onderzoeker zijn de aanbestedingsregels in acht genomen, de juiste bedragen gefactureerd en betaald en is het afgesproken resultaat ook geleverd.

Bekijk hier de hele reportage

De virtuele GP: met hoge snelheid door Maastricht racen
Op hoge snelheid door bijvoorbeeld de Koning Willem-Alexander-tunnel en over de Noorderbrug scheuren. In het échte leven kan dat natuurlijk niet, maar simracers deden het gisteren wel. De virtuele Grand Prix van Maastricht stond op het programma. Thuis, vanuit de eigen simulator, namen beroepscoureurs het tegen elkaar op.

Bekijk hier de hele reportage

Emma Kok in halve finale The Voice Kids
Ze is pas 13 jaar oud, maar staat nu al in de halve finale van The Voice Kids. De Kerkraadse Emma Kok blaast in het talentenprogramma iedereen omver met haar zangtalent. Maar er is nóg iets dat haar heel speciaal maakt: Emma kan vanwege haar ziekte namelijk bijna alleen maar sondevoeding eten.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen