Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Waarheen met 11devande11de?

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 18:19

Een onbetaalbare Invicta in Maastricht, een kunstijsbaan in een school in Venlo en waarheen met de11devande11de? en meer Limburgs nieuws en sport.

Bekijk hier de hele uitzending.

Waarheen met De11devande11de?
Donkere wolken pakken zich samen boven De11devande11de in Maastricht. Het evenement dreigt niet door te gaan in november dit jaar, want er is geen geschikte plek. Het begon in 2000 op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht, met een paar honderd toeschouwers en een handvol artiesten die optraden in een tot podium omgebouwde vrachtwagentrailer. Na vijf jaar verhuisde het evenement naar het Vrijthof in Maastricht, waar het zo populair werd dat het Vrijthof vaak al vroeg op slot moest omdat er te veel mensen dreigden te komen. Van de binnenstad werd het daarom vorig jaar verplaatst naar het MECC in Maastricht, maar dat leverde niet de bezoekersaantallen waarop de organisatie gehoopt had. Dus moet het ergens anders, maar waar?

Bekijk hier de hele reportage

Hulpactie om gewonde Nadine terug te halen naar Molenhoek
Een verschrikkelijk auto-ongeluk in Australië. Ver buiten de bewoonde wereld. Nadine Broerse uit Molenhoek raakt zwaargewond. Het maakt begin januari een abrupt einde aan een lang en avontuurlijk verblijf aan de andere kant van de wereld. De 25-jarige Nadine wil naar huis. De vraag is alleen wanneer en hoe. Familie en vrienden proberen geld bij elkaar te krijgen om de peperdure terugkeer naar Molenhoek te betalen.

Bekijk hier de hele reportage

Is er integer gehandeld door de burgemeester?
Alweer een integriteitskwestie in Limburg. Zelfs niet één, maar twee. De burgemeesters van Roermond en Weert liggen dit keer onder vuur. Het zijn verschillende zaken; in Roermond is er gedoe over de declaraties van burgemeester Donders. In Weert zou burgemeester Heijmans subsidie hebben verstrekt aan een organisatie waarvan hij zelf voorzitter is. Verschillende zaken dus, maar de vraag die boven de markt hangt, is dezelfde: is er integer gehandeld door de burgemeester? Politiek redacteur Jean van Hoof daarover.

Bekijk hier de hele reportage

Onbetaalbaar: een Invicta uit Maastricht
De Talbot Lago, een Pegaso of een Bristol. Iconische automerken, tegenwoordig soms wat in de vergetelheid geraakt. Tijdens de Interclassics-beurs in het MECC worden deze oldtimers letterlijk en figuurlijk afgestoft voor het grote publiek. Meer dan 800 klassiekers zijn er vanaf donderdag/vanavond te bewonderen. Zo ook de zeldzame Invicta van verzamelaar Luc Slijpen uit Maastricht. Handgemaakt voor de oorlog en tegenwoordig onbetaalbaar.

Bekijk hier de hele reportage

Volleybalster Britt Bongaerts weer bij club na Tokio-debacle
Britt Bongaerts uit Beegden is na het olympisch debacle weer begonnen bij haar Duitse Bundesliga-club. De speelster van Oranje plaatste zich niet voor de Olympische Spelen met haar team, een bittere pil. Nederland werd uitgeschakeld door Duitsland. Diezelfde Duitse speelsters komt ze nu weer tegen bij haar eigen clubteam.

Bekijk hier de hele reportage

Kunstijsbaan midden in een school in Venlo
Schaatsweer zal er waarschijnlijk op korte termijn niet meer inzitten. Dus dachten ze bij het Blariacumcollege in Venlo: 'Dan halen we het ijs gewoon naar binnen'. Dus ligt er nu een kunstijsbaan midden in de school.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen