Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: VVV-Venlo degradeert

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 18:15

Dumoulin gaat toch door als profwielrenner, nieuwbouw Van Bommel Van Dam krijgt vorm, bezinnen door kerken te fotograferen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

VVV-Venlo degradeert
VVV-Venlo degradeert na vier jaar uit de Eredivisie. Landskampioen Ajax was in de ArenA met 3-1 te sterk voor de ploeg van Luhukay. Door de winst van FC Emmen op SC Heerenveen én de winst van Willem II op ADO Den Haag, kan VVV-Venlo zich niet meer handhaven óf plaatsen voor de play-offs. Een speelronde voor het einde van het seizoen valt het doek voor VVV-Venlo.

Fortuna Sittard heeft in eigen huis met 3-3 gelijkgespeeld tegen Vitesse en kan de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal zo goed als zeker vergeten. De ploeg van Sjors Ultee gaf de zege in de laatste minuut van de extra tijd uit handen.

Bekijk hier de hele reportage.

Dumoulin gaat toch door als profwielrenner
Tom Dumoulin gaat toch door als profwielrenner. Begin dit jaar kondigde de 30-jarige Limburger aan dat hij de wielersport voor onbepaalde tijd wilde verlaten. Nu is hij terug op de fiets. De eerste wedstrijd die hij gaat rijden is de Ronde van Zwitserland, vanaf 6 juni.

Bekijk hier de hele reportage.

Nieuwbouw Van Bommel Van Dam krijgt vorm
Het nieuwe gebouw van Museum Van Bommel Van Dam in Venlo begint steeds meer vorm te krijgen. Het museum verhuist over twee-en-een-halve maand naar het oude postkantoor aan de Keulsepoort. De afgelopen maanden werd er druk gewerkt door bouwvakkers om alles gereed te krijgen.

Bekijk hier de hele reportage.

Wie staat in 2021 op één in de L1mbo Top 100?
Een bijzondere editie van de Limbo Top 100 dit jaar. Een kwart eeuw bestaat het programma nu en het draait natuurlijk allemaal om het allermooiste Limburgse liedje van dit jaar. Vorig jaar was dat Nao het Zuuje van Lex Uiting. Maar gaat de eer dit jaar ook naar hem?

Bekijk hier de hele reportage.

Diana fotografeert haar honderdste Limburgse kerk
Het is een perfecte hobby op deze Hemelvaartsdag: kerken fotograferen. Diana Nieuwold uit Hoogeveen legt vandaag haar honderdste Limburgse kerk op de gevoelige plaat vast. Begonnen vanuit een passie voor architectuur en interieur, uitgegroeid tot een manier om te bezinnen en bidden.

Bekijk hier de hele reportage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen