Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: vuurwerkvrije zones en Heitzer weer Evita

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 18:25

Vrijdag in L1mburg Centraal: vrijwillige vuurwerkvrije zones in Weert, Brigitte Heitzer wordt weer Evita, de helden van Maastrichtse Iron Man en meer Limburgs nieuws.

Weert experimenteert met vrijwillige vuurwerkvrije zones
Vanaf vandaag mag er weer vuurwerk worden gekocht. Echter wordt de druk om wat te doen tegen de vuurwerkoverlast ieder jaar groter in Nederland. Maar toch wordt er ook dit jaar in de Nieuwjaarsnacht weer voor miljoenen de lucht in geknald.

Bekijk hier de hele reportage

In onze provincie zijn er maar weinig plekken waar vuurwerk niet is toegestaan.In Weert kunnen inwoners hun straat aanmelden voor een bijzondere proef; een vrijwillige vuurwerkvrije zone waarbij buurtbewoners het allemaal zelf toezien. Zeven locaties deden dat en daar hangen nu speciale borden. Maar of de proef slaagt, valt nog te bezien.

Bekijk hier de hele reportage

Brigitte Heitzer kruipt opnieuw in de huid van Evita
Actrice Brigitte Heitzer kruipt opnieuw in de huid van Evita. De Limburgse première van de nieuwe musical was gisteravond in Maastricht. De zoektocht naar Evita was 10 jaar geleden dé talentenjacht waar het voor Brigitte allemaal begon. Toendertijd was het in de finale een tweestrijd tussen haar én provinciegenote Susan Seegers.

Bekijk hier de hele reportage

De helden van Maastrichtse IRONMAN
Rond de kerstperiode blikken we terug op 2018 aan de hand van Limburgers voor wie het jaar heel speciaal was. Vandaag doen we dat met twee mannen die de harten van velen veroverden tijdens de IRONMAN in Maastricht: de gehandicapte Glenn Wijntjens en zijn begeleider Mathon van Eijsden. Glenn is vanwege een handicap gebonden aan een rolstoel, maar dat weerhield zijn goede vriend Mathon er niet van om hem letterlijk op sleeptouw te nemen en gezamenlijk de IRONMAN te volbrengen: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog eens 42 kilometer hardlopen. Als ware helden werden ze -terecht!- bij de finish onthaald.

Bekijk hier de hele reportage

Oranjeleeuwin in Soof de Musical
Profvoetbalster en tegelijkertijd musicalster: het klinkt als een vreemde combi, maar Dominique Bloodworth uit Horst doet het. Ze heeft een rol in de musical Soof en vandaag reisde ze met de cast mee voor een preview in het Theater van Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

De Dag van Onnozele kinderen in Venlo
Het is vandaag de Dag van Onnozele kinderen. Een oud katholiek kinderfeest dat nergens meer gevierd wordt, nou bijna nergens. Venlo is een van de weinige steden waar de kinderen op 1 dag zich mogen verkleden als oude dames en heren.

Bekijk hier de hele reportage

#WijZijnLimburg: 93 jaar en mantelzorger
Op de drempel van het nieuwe jaar kijken we naar Limburgers die ons afgelopen haar hebben geinspireerd. En dan komen we bij Frits uit Helden. 93 jaar en mantelzorger. Frits verzorgt zijn vrouw Ans, ook 93. Een fenomeen dat zich steeds meer voordoet in Limburg. Doordat kinderen wegtrekken uit de regio of andere verplichtingen hebben, komt de mantelzorg steeds vaker bij bejaarde partners te liggen. Door de inzet van Frits, kunnen ze thuis in hun geliefde Helden blijven wonen.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen