Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: vuurwerkvrije zones en Heitzer weer Evita

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 18:25

Vrijdag in L1mburg Centraal: vrijwillige vuurwerkvrije zones in Weert, Brigitte Heitzer wordt weer Evita, de helden van Maastrichtse Iron Man en meer Limburgs nieuws.

Weert experimenteert met vrijwillige vuurwerkvrije zones
Vanaf vandaag mag er weer vuurwerk worden gekocht. Echter wordt de druk om wat te doen tegen de vuurwerkoverlast ieder jaar groter in Nederland. Maar toch wordt er ook dit jaar in de Nieuwjaarsnacht weer voor miljoenen de lucht in geknald.

Bekijk hier de hele reportage

In onze provincie zijn er maar weinig plekken waar vuurwerk niet is toegestaan.In Weert kunnen inwoners hun straat aanmelden voor een bijzondere proef; een vrijwillige vuurwerkvrije zone waarbij buurtbewoners het allemaal zelf toezien. Zeven locaties deden dat en daar hangen nu speciale borden. Maar of de proef slaagt, valt nog te bezien.

Bekijk hier de hele reportage

Brigitte Heitzer kruipt opnieuw in de huid van Evita
Actrice Brigitte Heitzer kruipt opnieuw in de huid van Evita. De Limburgse première van de nieuwe musical was gisteravond in Maastricht. De zoektocht naar Evita was 10 jaar geleden dé talentenjacht waar het voor Brigitte allemaal begon. Toendertijd was het in de finale een tweestrijd tussen haar én provinciegenote Susan Seegers.

Bekijk hier de hele reportage

De helden van Maastrichtse IRONMAN
Rond de kerstperiode blikken we terug op 2018 aan de hand van Limburgers voor wie het jaar heel speciaal was. Vandaag doen we dat met twee mannen die de harten van velen veroverden tijdens de IRONMAN in Maastricht: de gehandicapte Glenn Wijntjens en zijn begeleider Mathon van Eijsden. Glenn is vanwege een handicap gebonden aan een rolstoel, maar dat weerhield zijn goede vriend Mathon er niet van om hem letterlijk op sleeptouw te nemen en gezamenlijk de IRONMAN te volbrengen: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog eens 42 kilometer hardlopen. Als ware helden werden ze -terecht!- bij de finish onthaald.

Bekijk hier de hele reportage

Oranjeleeuwin in Soof de Musical
Profvoetbalster en tegelijkertijd musicalster: het klinkt als een vreemde combi, maar Dominique Bloodworth uit Horst doet het. Ze heeft een rol in de musical Soof en vandaag reisde ze met de cast mee voor een preview in het Theater van Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

De Dag van Onnozele kinderen in Venlo
Het is vandaag de Dag van Onnozele kinderen. Een oud katholiek kinderfeest dat nergens meer gevierd wordt, nou bijna nergens. Venlo is een van de weinige steden waar de kinderen op 1 dag zich mogen verkleden als oude dames en heren.

Bekijk hier de hele reportage

#WijZijnLimburg: 93 jaar en mantelzorger
Op de drempel van het nieuwe jaar kijken we naar Limburgers die ons afgelopen haar hebben geinspireerd. En dan komen we bij Frits uit Helden. 93 jaar en mantelzorger. Frits verzorgt zijn vrouw Ans, ook 93. Een fenomeen dat zich steeds meer voordoet in Limburg. Doordat kinderen wegtrekken uit de regio of andere verplichtingen hebben, komt de mantelzorg steeds vaker bij bejaarde partners te liggen. Door de inzet van Frits, kunnen ze thuis in hun geliefde Helden blijven wonen.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen