Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Voorstanders Zwarte Piet slaags met ME

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 18:44

Zondag in L1mburg Centraal: Veel tegendemonstranten bij demonstratie Kick Out Zwarte Piet, slachtoffer overval wordt verdachte witwassen, reacties op de derby Roda JC - MVV en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Demonstratie Kick Out Zwarte Piet
De ME heeft zondagmiddag ingegrepen toen er een dreigende situatie ontstond bij een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Maastricht, waar vele honderden tegendemonstranten zich hadden verzameld. De politie voerde charges uit en probeerde onder meer met paarden en honden de tegendemonstranten op afstand te houden.

Bekijk hier de hele reportage

Slachtoffer overval wordt verdachte witwassen
Een brute woningoverval op een ouder echtpaar in Sittard krijgt een bijzondere wending. De vrouw des huizes (62) wordt verdacht van witwassen, omdat de politie na de overval 150.000 euro in de woning vond.

Bekijk hier de hele reportage

Reacties op de derby Roda JC - MVV
Een bevrijdende winst voor Roda JC. De club won al bijna 2 maanden niet, maar uitgerekend in de derby tegen MVV lukte het wél. Het was voor beide ploegen een vreemde avond: normaal een heksenketel en nu een stille derby in een leeg stadion.

Bekijk hier de hele reportage

Documentaire 'Nicky het proces'
Komende week is het erop of eronder voor Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen. Want vrijdagmiddag is het vonnis van de rechtbank. Krijgt Brech het voor- of nadeel van de twijfel? Dat is de grote vraag. L1 maakte een documentaire van het strafproces. De verdachte kreeg het laatste woord en daarbij kwam Jos Brech nog terug op zijn eerder opgenomen videoboodschap.

Bekijk hier de hele reportage

Max Verstappen zesde in Istanbul
Een zesde plek zijn we niet gewend van Max Verstappen. Waarom eindigde hij niet hoger?

Bekijk hier de hele reportage

Racketlancering alternatief voor vuurwerk?
Misschien is het wel een goed alternatief voor de liefhebbers die met Oud en Nieuw graag een vuurpijl afsteken, maar dat niet meer mogen. Je zelfgemaakte raket de lucht inschieten! Er is geen knal en de lucht kleurt niet in allerlei spetterende kleuren. Maar je eigen raket afschieten geeft wel dezelfde kick als het afsteken van een vuurpijl.

Bekijk hier de hele reportage

Dronevlucht over De Peel
Ruim een half jaar geleden stond de Peel in brand. Door deze natuurramp ging ruim achthonderd hectare natuur verloren. Ieder kwartaal gaan we met een camera de lucht in om te kijken hoe de natuur zich daar herstelt na de verwoestende vuurzee die op 20 april begon.

Bekijk hier de beelden

Weekoverzicht: de vierde week van de lockdown
Het kabinet had goed nieuws deze week met betrekking tot de corona-maatregelen; de komende week mogen de bioscopen, theaters, museums en dierentuinen weer open. Wel met maximaal 30 mensen, dus de vraag is hoe blij we daarmee moeten zijn. Wat gebeurde er nog meer allemaal de afgelopen week met betrekking tot corona? Dit is het overzicht van de afgelopen week.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen