Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Voor je het weet is je dure racefiets weg

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 18:32

Vrijdag in L1mburg Centraal: voor je het weet is je dure racefiets weg, chocola als ambacht, twee bijzondere kruiswegen, wielrensters in het roze in de Amstel Gold Race en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Topdrukte voor medische begeleiding Amstel Gold Race
Topdrukte dit weekend voor de medische begeleiding van de Amstel Gold Race. Het wordt warm, zonnig weer en dat betekent niet alleen lekker fietsen, maar ook meer risico voor de gezondheid.

Bekijk hier de hele reportage

Voor je het weet is je dure racefiets weg
Let goed op je dure fiets dit wielerweekend in en rond Valkenburg, want voor je het weet is ie weg. Dat is de waarschuwing van de politie en de gemeente Valkenburg aan de Geul aan alle toerfietsers die deelnemen aan de toerversie van de Amstel Gold Race. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst, de politie houdt een extra oogje in het zeil en spreekt bezoekers er op aan als ze hun dure fiets niet goed afsluiten.

Bekijk hier de hele reportage

Geen laatste schooldag in Weert vanwege ongeregeldheden
Het had vandaag een leuke laatste schooldag moeten worden voor de scholieren van Philips van Horne in Weert. Maar het liep uit op afgelaste middag na allerlei ongeregeldheden. Er werden eieren gegooid, auto's bekrast en vuurwerk afgestoken. Dus werd er ingegrepen.

Bekijk hier de hele reportage

De kruisweg, langs schilderingen en in de natuur
Veel gelovigen, en minder-gelovigen lopen op Goede Vrijdag de kruisweg. Langs schilderijen of andere afbeeldingen die de lijdensweg van Jezus uitbeelden. Wij gingen langs bij twee bijzondere plekken in Limburg waar de kruiswegstaties verschillend zijn afgebeeld, in Wahlwiller en Munstergeleen.

Bekijk hier de hele reportage

Wielrensters Boels-Dolmans in het roze
Voor veel wielerliefhebbers is komend weekend het mooiste wielerweekend van het jaar, want zondag staat de absolute wereldtop van het wielrennen aan de start van de Amstel Gold Race. De mannen en de vrouwen starten op het Vrijthof in Maastricht. De zoektocht in het peloton naar de regenboogtrui van wereldkampioene Anna van der Breggen kan lastig zijn. Want zij en haar ploeggenoten van Boels-Dolmans rijden in het roze om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker.

Bekijk hier de hele reportage

In Mook gaan 450 scouts kamperen
Niet iedereen zit voor de tv of op de fiets met Pasen. 450 scouts gaan kamperen, om het uithoudingsvermogen op de proef te stellen met bijvoorbeeld een flinke hike. In Mook verzamelen scouts vanuit heel Nederland zich.

Bekijk hier de hele reportage

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen