Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Vier op tien Limburgers werkt vaker thuis

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 18:47

Demonstratie KOZP Venlo, thuiswerken, voetbal en meer Limburgs nieuws.

Zwarte Piet demonstratie in Venlo
Na Maastricht was zaterdag Venlo het toneel van de zwarte pieten discussie. Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet en honderden tegendemonstranten protesteerden in het centrum van Venlo. De politie was massaal aanwezig om de twee groepen uit elkaar te houden. Het leek lang goed te gaan, maar op het einde werd de sfeer toch even grimmig.

Bekijk hier de hele reportage

Thuiswerken; voor de 1 een vloek, voor de ander een zegen
Thuiswerken waar dat kan. Dat is sinds de coronacrisis de norm. 4 op de tien Limburgers doet dat ook, zo blijkt uit een enquête die in in opdracht van L1 is uitgevoerd. Een ruime meerderheid geeft aan dat zij thuiswerken als positief ervaart. Als grootste voordeel wordt de mindere reistijd genoemd. Maar ook hebben van meer zelfstandigheid en het beter kunnen indelen van tijd wordt als positief gezien. Ook geeft een deel van de thuiswerkers aan productiever te zijn en zich beter te kunnen concentreren. Hoewel de meerderheid thuiswerken dus positief ervaart, zijn er ook mensen voor thuiswerken een kleine ramp is.

Bekijk hier de hele reportage

Pròt mèr Mééls
Onze provincie is een lappendeken van verschillende dialecten. Toch lijkt het dialect op steeds meer plekken in de verdrukking te komen. Zo ook in Meijel waar nog maar een klein deel van de jeugd het Meijels dialect spreekt. En dus is er een app gelanceerd met Meijelse dialectwoorden, om zo het Meijels weer hip te maken.

Bekijk hier de hele reportage

De zoektocht naar De Stem van Limburg
Dertien kandidaten, veel talent en een hoop zenuwen. Het zijn dé ingrediënten voor de zoektocht naar De Stem van Limburg. Deze zangwedstrijd is een onderdeel van de Mega Sing Along volgende maand, het muziekfestijn dat ieder jaar het nieuwe culturele seizoen van Sittard-Geleen inluidt.

Bekijk hier de hele reportage

Samenvatting NEC - Roda
Roda JC speelde fel en goed in Nijmegen tegen nummer 6 NEC. Ondanks dat de geblesseerde Patrick Pflücke als aanjager op het middenveld werd gemist. Lange tijd leek de ploeg van Jurgen Streppel op weg naar de tweede uitzege van het seizoen. Totdat Roda in de 59e minuut met 10 man kwam te staan.

Bekijk hier de hele reportage

Nabeschouwing MVV - Jong PSV
MVV wist tot nu toe slechts één thuisduel te winnen. Op 25 september werd Top Oss met 3-0 verslagen. Gisteravond scoorde MVV opnieuw drie keer, tegen Jong PSV. Maar een 3-0 voorsprong was niet genoeg voor een driepunter in De Geusselt.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen