Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Veroorzaakte politie explosie Hoensbroek?

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 18:48

Vrijdag in L1mburg Centraal: zwaargewonde bij explosie in een woning in Hoensboek, verhuizing van de 11de van de 11de, Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Verhuizing van de 11de van de 11de
Niet meer op het Vrijfhof maar in t Mecc. De verhuizing van de 11de van de 11de heeft tot veel reacties geleid vanuit vastelaovendvierend Limburg. De organisatie maakte vandaag bekend dat de opening van de Limburgse vasteloavend verkast, omdat het Mecc beter zou passen bij de ambities en de grote omvang van het populaire evenement.

Bekijk hier de hele reportage

Zwaargewonde bij explosie in een woning in Hoensbroek
Heeft de politie wel of niet goed gehandeld en welke rol hadden zij bij de explosie in een woning in Hoensbroek vannacht? Vanmiddag was er een persconferentie in Heerlen. Een verwarde man had daar de gaskraan opengedraaid omdat hij zichzelf van het leven zou willen beroven, zo meldde zijn ex-vrouw. De politie viel de woning binnen en gebruikte een flitsgranaat. Er ontstond een explosie waardoor de man ernstig gewond raakte. Een politieagent raakte lichtgewond.

Bekijk hier de hele reportage

Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen
Een samenwerking in de Euregio wil nog wel eens tegen taalproblemen aanlopen. De taal is soms nog een grens. Maar in de muziek, dance en streetart-scene is dat juist een verbindende factor. Nederlands, Frans en Duitstalige jongeren gingen de afgelopen dagen in het Belgische Tongeren aan de slag om hun talenten onder professionele begeleiding te ontplooien.

Bekijk hier de hele reportage

29ste editie van Theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg
Vanavond start de 29ste editie van beelden theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg. De opening is traditioneel spectaculair. Dit keer bijt Toneelgroep Maastricht om 21.30 uur het spits af met Romeo en Julia. De voorstelling is in de Openlucht, op het Burgemeester van Grunsvenplein.

Bekijk hier de hele reportage

Internationale Dag van de Roodharigen
Vandaag is het de Internationale Dag van de Roodharigen. Mensen met rood haar zijn nog weleens het mikpunt van spot. Ze vallen meer op en niet iedereen is daar blij mee. Maar er zijn ook mensen die niets liever zouden willen dan rode haren. Bijvoorbeeld Julia Kurvers uit Berkelaar. Zij werd vorig jaar gekozen tot mooiste Boerin van ons land. En zij heeft haar bruine haren juist bewust rood geverfd. En op haar boerderij is niet de enige roodharige.

Bekijk hier de hele reportage

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen