Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Veroorzaakte politie explosie Hoensbroek?

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 18:48

Vrijdag in L1mburg Centraal: zwaargewonde bij explosie in een woning in Hoensboek, verhuizing van de 11de van de 11de, Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Verhuizing van de 11de van de 11de
Niet meer op het Vrijfhof maar in t Mecc. De verhuizing van de 11de van de 11de heeft tot veel reacties geleid vanuit vastelaovendvierend Limburg. De organisatie maakte vandaag bekend dat de opening van de Limburgse vasteloavend verkast, omdat het Mecc beter zou passen bij de ambities en de grote omvang van het populaire evenement.

Bekijk hier de hele reportage

Zwaargewonde bij explosie in een woning in Hoensbroek
Heeft de politie wel of niet goed gehandeld en welke rol hadden zij bij de explosie in een woning in Hoensbroek vannacht? Vanmiddag was er een persconferentie in Heerlen. Een verwarde man had daar de gaskraan opengedraaid omdat hij zichzelf van het leven zou willen beroven, zo meldde zijn ex-vrouw. De politie viel de woning binnen en gebruikte een flitsgranaat. Er ontstond een explosie waardoor de man ernstig gewond raakte. Een politieagent raakte lichtgewond.

Bekijk hier de hele reportage

Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen
Een samenwerking in de Euregio wil nog wel eens tegen taalproblemen aanlopen. De taal is soms nog een grens. Maar in de muziek, dance en streetart-scene is dat juist een verbindende factor. Nederlands, Frans en Duitstalige jongeren gingen de afgelopen dagen in het Belgische Tongeren aan de slag om hun talenten onder professionele begeleiding te ontplooien.

Bekijk hier de hele reportage

29ste editie van Theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg
Vanavond start de 29ste editie van beelden theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg. De opening is traditioneel spectaculair. Dit keer bijt Toneelgroep Maastricht om 21.30 uur het spits af met Romeo en Julia. De voorstelling is in de Openlucht, op het Burgemeester van Grunsvenplein.

Bekijk hier de hele reportage

Internationale Dag van de Roodharigen
Vandaag is het de Internationale Dag van de Roodharigen. Mensen met rood haar zijn nog weleens het mikpunt van spot. Ze vallen meer op en niet iedereen is daar blij mee. Maar er zijn ook mensen die niets liever zouden willen dan rode haren. Bijvoorbeeld Julia Kurvers uit Berkelaar. Zij werd vorig jaar gekozen tot mooiste Boerin van ons land. En zij heeft haar bruine haren juist bewust rood geverfd. En op haar boerderij is niet de enige roodharige.

Bekijk hier de hele reportage

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen