Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Veroorzaakte politie explosie Hoensbroek?

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 18:48

Vrijdag in L1mburg Centraal: zwaargewonde bij explosie in een woning in Hoensboek, verhuizing van de 11de van de 11de, Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Verhuizing van de 11de van de 11de
Niet meer op het Vrijfhof maar in t Mecc. De verhuizing van de 11de van de 11de heeft tot veel reacties geleid vanuit vastelaovendvierend Limburg. De organisatie maakte vandaag bekend dat de opening van de Limburgse vasteloavend verkast, omdat het Mecc beter zou passen bij de ambities en de grote omvang van het populaire evenement.

Bekijk hier de hele reportage

Zwaargewonde bij explosie in een woning in Hoensbroek
Heeft de politie wel of niet goed gehandeld en welke rol hadden zij bij de explosie in een woning in Hoensbroek vannacht? Vanmiddag was er een persconferentie in Heerlen. Een verwarde man had daar de gaskraan opengedraaid omdat hij zichzelf van het leven zou willen beroven, zo meldde zijn ex-vrouw. De politie viel de woning binnen en gebruikte een flitsgranaat. Er ontstond een explosie waardoor de man ernstig gewond raakte. Een politieagent raakte lichtgewond.

Bekijk hier de hele reportage

Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen
Een samenwerking in de Euregio wil nog wel eens tegen taalproblemen aanlopen. De taal is soms nog een grens. Maar in de muziek, dance en streetart-scene is dat juist een verbindende factor. Nederlands, Frans en Duitstalige jongeren gingen de afgelopen dagen in het Belgische Tongeren aan de slag om hun talenten onder professionele begeleiding te ontplooien.

Bekijk hier de hele reportage

29ste editie van Theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg
Vanavond start de 29ste editie van beelden theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg. De opening is traditioneel spectaculair. Dit keer bijt Toneelgroep Maastricht om 21.30 uur het spits af met Romeo en Julia. De voorstelling is in de Openlucht, op het Burgemeester van Grunsvenplein.

Bekijk hier de hele reportage

Internationale Dag van de Roodharigen
Vandaag is het de Internationale Dag van de Roodharigen. Mensen met rood haar zijn nog weleens het mikpunt van spot. Ze vallen meer op en niet iedereen is daar blij mee. Maar er zijn ook mensen die niets liever zouden willen dan rode haren. Bijvoorbeeld Julia Kurvers uit Berkelaar. Zij werd vorig jaar gekozen tot mooiste Boerin van ons land. En zij heeft haar bruine haren juist bewust rood geverfd. En op haar boerderij is niet de enige roodharige.

Bekijk hier de hele reportage

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen