Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Venlose wijk van het gas af

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 18:19

Dinsdag in L1mburg Centraal: Venlo krijgt aardgasvrije wijk, binnen 20 jaar duurzame landbouw in Limburg is het plan en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Binnen 20 jaar duurzame landbouw in Limburg is het plan
Een gezonde bodem, frisse lucht, schoon en voldoende water, gezonde producten en vee. Ook de Limburgse boeren willen de komende 20 jaar overstappen op een landbouwsysteem dat zoveel mogelijk draait op eigen grondstoffen. De boeren presenteerden hun plan aan gedeputeerde Hubert Mackus.

Bekijk hier de hele reportage

Venlo krijgt aardgasvrije wijk
Om de klimaatdoelen van Parijs te halen en om de Groningse gaskraan niet te belasten, moeten wijken van het gas af. In Venlo start dinsdag een pilot om een hele wijk Venlo-Zuid van het gas te halen. Het gaat om bijna duizend huizen in de wijk Hagerhof Oost. Iets meer dan de helft van de woningen is van een woningcorporatie. De overige woningen zijn koopwoningen. De gemeente neemt tien jaar de tijd om samen met de bewoners tot een volledig gasvrije wijk te komen. De ervaringen in deze wijk worden gebruikt om ook andere Venlose wijken gasvrij te maken.

Bekijk hier de hele reportage

'Directeur vertrekt bij MVV'
Crisisberaad bij MVV Maastricht. De leiding van de club is al weken aan het evalueren. De uitkomst zou in een persconferentie worden gepresenteerd, maar die werd maandagavond laat afgezegd. Bronnen rond de club melden dat directeur Paul Penders zijn functie per direct neerlegt. Maar MVV heeft dat bericht nog niet bevestigd. Maurice Jessen staat voor gesloten deuren bij de Geusselt.

Bekijk hier de hele reportage

Een nacht in de rij voor een vergunning
Een hele nacht in de rij staan. Dat doen mensen doorgaans voor een ticket voor een groot concert, of voor een nieuw videospel. Maar in Maastricht stonden afgelopen nacht huizenbezitters in de rij. Zij willen hun pand verbouwen om er appartementen of studentenkamers van te maken. Zij stonden uren te wachten voor het gemeentehuis voor een vergunning. Want de gemeente heeft het aantal vergunningen beperkt, dus moet je er vroeg bij zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Bruno, geboren als meisje, door het leven als jongen
Een rolmodel wordt ze genoemd: Nikkie Tutorials, YouTube-ster met meer dan 12 miljoen volgers, maakte maandagavond bekend dat ze geboren is als man. De coming-out maakt veel reacties los. Nikkie de Jager, zoals ze eigenlijk heet, krijgt veel steunbetuigingen en dankwoorden van haar volgers. Want hoe meer mensen als transgender uit de kast komen, hoe gewoner het wordt, is de gedachte. Bruno Wintgens is onze gast in L1mburg Centraal. Bruno is er heel open over. Hij is geboren als meisje, maar gaat al jaren als jongeman door het leven.

Bekijk hier de hele reportage

Michelinster geen verrassing voor vader van Beluga-chef
Sterrenkok Servais Tielman is ambitieus en trots. Zijn vader Ger net zo. Tielman, eigenaar van Beluga Loves You in Maastricht, sleepte een Michelinster in de wacht. Dat leverde een mooi feestje op. Vader Ger genoot wellicht nog meer dan zoon Servais.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen