Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Venlonaar bouwt zijn favoriete café na

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2021 - 18:21

Vrijdag in L1mburg Centraal: Britse coronavariant in verpleeghuis in Brunssum, Limburg en Brabant samen in Carnavalsconcert, leerlingen in Susteren vieren toch carnaval en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Britse coronavariant in verpleeghuis in Brunssum
Ze hadden hun eerste vaccinatie al gekregen, eind januari. Toen werden de bewoners van verpleeghuis Emmastaete in Brunssum massaal ziek. In eerste instantie werd nog gedacht aan bijwerkingen van de prik, maar na testen bleek het coronavirus te hebben toegeslagen. De afgelopen dagen zijn al vier bewoners overleden.

Bekijk hier de hele reportage

Geen carnaval door corona, horeca lijdt omzetverlies
Het missen van carnaval doet verstokte vierders alleen pijn in het hart. De horeca wordt ook nog eens flink in de portemonnee geraakt. Geen volle pleinen, zalen of kroegen: integendeel, de horeca is gesloten tijdens het grootste feest van het jaar in Limburg, de vastelaovend.

Bekijk hier de hele reportage

Leerlingen in Susteren vieren toch carnaval
De basisscholen zijn nog geen week open of carnaval staat voor de deur. Dat feestje na weken van thuiszitten ook nog geruisloos voorbij te laten gaan, dat kan natuurlijk niet, dachten ze in Susteren.

Bekijk hier de hele reportage

Limburg en Brabant samen in Carnavalsconcert
Het kan dus toch: Limburg en Brabant vieren dit jaar samen carnaval! Dat gebeurt met een uniek Carnavalsconcert van de philharmonie zuidnederland. Solisten zijn de Limburgse Brigitte Heitzer en Brabander René Schuurmans. Bekende kaskrakers en klassieke muziek wisselen elkaar af: van hilarisch feestgedruis tot zwierige symfonische klasse.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna Sittard in de middag tegen Sparta
Fortuna Sittard speelt zaterdag tegen Sparta Rotterdam. Vanwege de kou in de avonduren wordt die wedstrijd niet zaterdagavond, maar zaterdagmiddag gespeeld. Daarom werd de planning bij de club omgegooid.

Bekijk hier de hele reportage

Venlonaar bouwt zijn favoriete café na
We moeten deze dagen veel missen. Met een beetje geluk wordt de avondklok spoedig opgeheven, maar de lockdown zal nog wel even van kracht blijven. Dus kun je maar beter een mooie hobby hebben. Ron Gribling uit Venlo heeft die. Hij bouwt namelijk miniatuurwerelden. Nu hij zijn favoriete kroeg moet missen, heeft hij die maar nagebouwd op schaal.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen