Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Veestapelplan van D66 valt slecht

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 18:14

Maandag in L1mburg Centraal: Plan voor halvering veestapel valt slecht, drie jaar cel voor dader brute verkrachting na autopech, twee Limburgse taalhelden, SIRE roept op om spullen te repareren en meer Limburgs nieuws...

Plan voor halvering veestapel valt slecht
Het plan van D66 om de veestapel drastisch te verminderen, valt niet in goede aarde. De regeringspartij wil op die manier de stikstofuitstoot terugdringen om zo ruimte te maken voor woningbouw. Het zou betekenen dat er geen plek meer is voor vijftig miljoen kippen en zes miljoen varkens in Nederland. In Limburg wordt met verbazing gereageerd op het plan van D66. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) gaat zelfs verder. De bond zegt dat dit plan het welzijn van honderdduizenden Limburgers aan het wankelen brengt.

Bekijk hier de hele reportage

Drie jaar cel voor dader brute verkrachting na autopech
Drie jaar cel voor de man die zeventien jaar geleden een jonge vrouw verkrachtte in Lottum. Dat heeft de rechtbank bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een jaar meer, vier jaar. Ton R. verkrachtte in 2002 een 18-jarige vrouw die autopech had.

Bekijk hier de hele reportage

Eerst proberen te repareren, weggooien kan altijd nog
Ben jij iemand die spullen meteen weggooit of juist iemand die eerst het zaakje probeert te repareren? Er zijn nog altijd genoeg mensen die veel te snel kiezen voor 'weggooien'. Een nieuwe campagne van SIRE moet dat gedrag veranderen.

Bekijk hier de hele reportage

Taalhelden Jeroen en Marijke maken Limburgers geletterd
Maandag startte de week van de Alfabetisering. Gemiddeld één op de acht Limburgers heeft grote moeite met lezen en schrijven en rekenen. Laaggeletterd zijn heeft een veel invloed op je leven. Mensen leven vaker langdurig in armoede, ze hebben vaker schulden en moeten meer moeite doen om een baan te krijgen en te behouden. Kortom, het is niet gemakkelijk als je niet of niet goed kun lezen en schrijven. In deze week van de alfabetisering zijn de Taalheldenprijzen uitgereikt, voor mensen die zich bijzonder inzetten om mensen in Nederland geletterd te maken. Twee Limburgse taalhelden zijn in de studio. Jeroen Rosbender, ooit laaggeletterd, en Marijke Timmermans, van Vista College in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen