Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: VDL Nedcar blijft BMW produceren

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 18:26

Donderdag in L1mburg Centraal: VDL Nedcar blijft BMW produceren, de schrijnende werkelijkheid achter de influencer, burgemeester Vaals neemt afscheid en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

VDL Nedcar blijft BMW produceren
VDL Nedcar blijft ook na 2022 voor BMW produceren. Daarmee lijkt de toekomst van de autoproducent ook na die jaren veiliggesteld. Zowel Nedcar als BMW wil nog niet zeggen om welk model het gaat. Op dit moment wordt in Born al de BMW X1 gemaakt. Het ligt voor de hand dat de productie van dat model in Born blijft. Maar mogelijk komt daar nog een tweede model bij, daar zijn beide partijen over in gesprek. Het is ook nog niet duidelijk of het nieuwe contract ook nieuwe banen oplevert. Onlangs maakte Nedcar bekend dat 700 flexwerkers het veld moeten ruimen, die maatregel blijft vooralsnog gehandhaafd.

Bekijk hier de hele reportage

Bergen wil miljoen zonnepanelen en vier windmolens
De gemeente Bergen wil een miljoen zonnepanelen en 4 windmolens gaan plaatsen op energielandgoed Wells Meer. Ook is er ruimte voor innovatieve landbouw en energieopslag. Voor een biomassa centrale is geen plek op een van de grootste energieparken van Nederland, zo staat in het masterplan. Ruim de helft van het 444 hectare grootte park zal in de toekomst bedekt worden met zonnepanelen. Volgens de gemeente is het park nodig om de eerste energie onafhankelijke gemeente van Limburg te worden.

Bekijk hier de hele reportage

Overvallers bedreigen man met wapen
Een man in Sittard kreeg donderdagochtend vroeg de schrik van zijn leven toen hij werd overvallen in een woning aan de Betuwestraat. Hij werd wakker van gestommel en vrijwel direct bedreigden drie of vier mannen hem in de slaapkamer met een wapen en doorzochten de woning. Toen de overvallers waren vertrokken kon het slachtoffer de politie bellen. Of er iets is buitgemaakt bij de overval, is tot nu toe niet bekend gemaakt.

Bekijk hier de hele reportage

De schrijnende werkelijkheid achter de influencer
De wereld van Instagram is er eentje waarin niet altijd alles is wat het lijkt. Influencers die een sprookjesleven leiden, op mooie stranden liggen en al koffie drinkend, sportend, gezond voedsel kokend en reizend hun geld verdienen. Maar is dat ook zo? Achter de werkelijkheid gaat een schrijnende werkelijkheid schuil. Zo lezen we in het nieuwste boek van schrijfster Joyce Spijker uit Echt, dat deze week is uitgekomen.

Bekijk hier de hele reportage

Burgemeester Vaals neemt afscheid
Zijn dossiermappen zijn gesloten en de ambtsketen hangt aan de wilgen. Burgemeester Reg van Loo neemt afscheid van zijn gemeente. Vrijdag van het volk, donderdag al van zijn werkkamer, waar hij al die jaren heeft gezeten en van waaruit hij Vaals heeft bestuurd. En wij zijn de beroerdsten niet, dus we helpen hem een handje met inpakken.

Bekijk hier de hele reportage

Angst voor minuscule kever
Nu in Nederland in totaal al zo'n 12.500 hectare aan fijnsparrenbos het loodje zou hebben gelegd, wordt ook in Limburg met argusogen naar de nietsontziende letterzetter gekeken. De CDA-fractie in het Limburgs Parlement stelt vragen aan het provinciebestuur over de minuscule bruinkleurige keversoort. Het allesverwoestende kevertje is sinds de droge zomer van 2018 opgerukt in de bossen en heeft het met name voorzien op oudere, verzwakte bomen. Het slechts een paar millimeter grote insect spaart daarbij vooral de fijnspar niet.

Bekijk hier de hele reportage

Op zoek naar iconische foto's
Je kent ze wel: iconische foto's, die in één beeld gebeurtenissen op het wereldtoneel vangen, en ons collectieve geheugen zijn ingegaan. Maar zijn er ook zulke foto's uit Limburg? Wellicht zijn wel en zijn ze genomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er loopt momenteel een project om die oorlog te vatten in 100 foto's. Deze foto's moeten worden aangeleverd vanuit alle provincies....

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen