Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Valkenburg zoekt woonruimte voor gezinnen

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 18:23

Valkenburg zoekt tijdelijke woonruimte voor honderden gezinnen, geen Spelen voor coronapositieve skateboardster Candy Jacobs en meer Limburgs nieuws.

Bekijk de hele uitzending

Valkenburg zoekt tijdelijke woonruimte voor honderden gezinnen
De gemeente Valkenburg zoekt tijdelijke woonruimte voor zo'n 700 gezinnen, die door de wateroverlast van vorige week nog niet terug naar huis kunnen. De ontheemden zaten de afgelopen dagen in hotels, maar nu wordt er gezocht naar vervangend verblijf. "Zo'n hotel is hooguit goed voor een paar dagen", zei burgemeester Daan Prevoo op L1 Radio. "In veel huizen is er nog geen stroom, is het vochtig en stinkt het. Mensen moeten een rustige plek hebben om rustig na te denken en te beginnen met de wederopbouw."

Bekijk hier de hele reportage

Hadden 16 zwakke plekken eerder aangepakt moeten worden?
Het water trekt zich terug, de dijken bleken het net te houden. Toch kwamen delen van Limburg onder water te staan. Had dat voorkomen kunnen worden; hadden zwakke plekken langs de rivieren eerder aangepakt moeten worden? Een gesprek met Bas Jonkman, hoogleraar Waterbouwkunde aan de TU Delft.

Bekijk hier de hele reportage

Verzet tegen verhuizing DSM van Heerlen naar Maastricht
Het hoofdkantoor van DSM staat sinds jaar en dag in Heerlen, maar het nieuw te bouwen hoofdkantoor wordt in Maastricht gebouwd. In Heerlen ontstond daarover commotie. Woensdag was er een demonstratie bij het hoofdkantoor van DSM, georganiseerd door SP en PvdA.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Spelen voor coronapositieve skateboardster Candy Jacobs
De eerste coronabesmetting voor het Nederlands team in Tokio is ingeslagen als een bom. Candy Jacobs uit Tegelen testte positief en moet tien dagen in quarantaine in een hotel in de hoofdstad van Japan. Ontzettend zuur want het was de eerste keer in de olympische geschiedenis dat de sport skateboarden op het programma stond. Verslaggever Kim Langeslag is in de eigen skatehal van Candy in Venlo,

Bekijk hier de hele reportage

Veel patiënten weer terug in VieCuri-ziekenhuis Venlo
Vanwege de extreme wateroverlast werd een heel ziekenhuis geëvacueerd. Alle patiënten van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo werden uit voorzorg overgebracht naar andere ziekenhuizen. Natasja Cornelissen, van de Raad van Bestuur van het VieCuri-ziekenhuis, blikt terug.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen