Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Vaccinatie van kinderen verplichten'

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 18:17

Dinsdag in L1mburg Centraal: hoogleraar pleit voor verplichte vaccinatie van kinderen, gevaarlijke wegen in Limburg, plafond maakt wachten in ziekenhuis stukken leuker en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

'Vaccinatie van kinderen verplichten'
Het is tijd om het vaccineren van kinderen verplicht te stellen. Dat zegt de Maastrichtse hoogleraar en ethicus Maarten Verkerk naar aanleiding van de gisteren gepresenteerde vaccinatiecijfers. Daaruit blijkt dat slechts in één derde van de Limburgse gemeente de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gehaald wordt. Die schrijft voor dat 95 procent van alle kinderen de spuitjes tegen de bof, de mazelen en rode hond gehad moet hebben. De Maastrichtse hoogleraar merkt dat de mensen die hun kinderen uit principe niet laten vaccineren, steeds meer terrein winnen. Dus zou de politiek volgens hem de spuitjes verplicht moeten stellen.

Bekijk hier de hele reportage

Gevaarlijke wegen, gevaarlijke verkeersdeelnemers
In Limburg zijn afgelopen jaar 51 mensen om het leven gekomen bij verkeersongelukken. Dat blijkt uit cijfers van de provincie. Dat zijn 5 dodelijke slachtoffers meer dan in 2017 en een flinke stijging als je het vergelijkt met 5 jaar geleden. Toen telde de provincie 33 verkeersdoden. Volgens de ANWB zijn met name de provinciale wegen in Limburg punt van zorg. Daar vinden geregeld ongelukken plaats, sommigen met dodelijke afloop. Om die zogenaamde blackspots beter in kaart te brengen kunnen automobilisten hun gevaarlijke plekken doorgeven. Dat kan onder meer via een een speciale kaart op 1Limburg.nl.

Bekijk hier de hele reportage

Skeletonner Bram Zeegers wil naar Peking 2022
Zijn Olympische droom kost hem 20.000 euro per jaar. Skeletonner Bram Zeegers uit Venray wil namelijk naar de Winterspelen in 2022 in Peking. Zeegers deed onlangs mee aan het WK in Canada. De 20-jarige eindigde weliswaar in de achterhoede, maar dat maakt zijn ambities niet minder groot. Hij zet daarvoor alles aan de kant. Zo is hij de komende maanden elke dag te vinden in het sportcentrum in zijn woonplaats.

Bekijk hier de hele reportage

Enzo Kok uit Kerkrade wonderkind op de viool
Al zo lang als hij zich kan herinneren droomde hij ervan. Op zijn zesde was het eindelijk zover. Enzo Kok uit Kerkrade kreeg toen zij eerste vioolles. Enzo is nu 16 en je zou bijna zeggen: de rest is geschiedenis, Hij speelde met wereldsterren als André Rieu, Giudo Dieteren en DJ Sunnery James. Zondag staat de jonge violist in de finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen