Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: 'Vaccinatie van kinderen verplichten'

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 18:17

Dinsdag in L1mburg Centraal: hoogleraar pleit voor verplichte vaccinatie van kinderen, gevaarlijke wegen in Limburg, plafond maakt wachten in ziekenhuis stukken leuker en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

'Vaccinatie van kinderen verplichten'
Het is tijd om het vaccineren van kinderen verplicht te stellen. Dat zegt de Maastrichtse hoogleraar en ethicus Maarten Verkerk naar aanleiding van de gisteren gepresenteerde vaccinatiecijfers. Daaruit blijkt dat slechts in één derde van de Limburgse gemeente de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gehaald wordt. Die schrijft voor dat 95 procent van alle kinderen de spuitjes tegen de bof, de mazelen en rode hond gehad moet hebben. De Maastrichtse hoogleraar merkt dat de mensen die hun kinderen uit principe niet laten vaccineren, steeds meer terrein winnen. Dus zou de politiek volgens hem de spuitjes verplicht moeten stellen.

Bekijk hier de hele reportage

Gevaarlijke wegen, gevaarlijke verkeersdeelnemers
In Limburg zijn afgelopen jaar 51 mensen om het leven gekomen bij verkeersongelukken. Dat blijkt uit cijfers van de provincie. Dat zijn 5 dodelijke slachtoffers meer dan in 2017 en een flinke stijging als je het vergelijkt met 5 jaar geleden. Toen telde de provincie 33 verkeersdoden. Volgens de ANWB zijn met name de provinciale wegen in Limburg punt van zorg. Daar vinden geregeld ongelukken plaats, sommigen met dodelijke afloop. Om die zogenaamde blackspots beter in kaart te brengen kunnen automobilisten hun gevaarlijke plekken doorgeven. Dat kan onder meer via een een speciale kaart op 1Limburg.nl.

Bekijk hier de hele reportage

Skeletonner Bram Zeegers wil naar Peking 2022
Zijn Olympische droom kost hem 20.000 euro per jaar. Skeletonner Bram Zeegers uit Venray wil namelijk naar de Winterspelen in 2022 in Peking. Zeegers deed onlangs mee aan het WK in Canada. De 20-jarige eindigde weliswaar in de achterhoede, maar dat maakt zijn ambities niet minder groot. Hij zet daarvoor alles aan de kant. Zo is hij de komende maanden elke dag te vinden in het sportcentrum in zijn woonplaats.

Bekijk hier de hele reportage

Enzo Kok uit Kerkrade wonderkind op de viool
Al zo lang als hij zich kan herinneren droomde hij ervan. Op zijn zesde was het eindelijk zover. Enzo Kok uit Kerkrade kreeg toen zij eerste vioolles. Enzo is nu 16 en je zou bijna zeggen: de rest is geschiedenis, Hij speelde met wereldsterren als André Rieu, Giudo Dieteren en DJ Sunnery James. Zondag staat de jonge violist in de finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen