Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Uitklimmers per ongeluk in Limburg

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 18:21

Vrachtwagenverstekelingen steeds vaker per ongeluk in Limburg, overheid veel te traag in veiligheidsdossier Chemelot, Lieke gaat terug naar de schuilgrotten en meer Limburgs nieuws...

Uitklimmers belanden steeds vaker per ongeluk in Limburg
Ze raken per ongeluk verzeild in Nederland en willen niks liever dan zo snel mogelijk weer ons land verlaten. De tientallen vluchtelingen die - verstopt in een vrachtwagen - de afgelopen maanden in Limburg uitkwamen, wilden helemaal niet naar Nederland, maar waren op weg naar Engeland. De politie heeft een deel van die 'uitklimmers' kunnen aanhouden, maar meestal worden ze kort daarna weer vrijgelaten om te verdwijnen in de illegaliteit.

Bekijk hier de hele reportage

Frans Timmermans wordt klimaatchef in Europese Commissie
Het hing al even in de lucht en vandaag kwam er duidelijkheid. Eurocommissaris Frans Timmermans heeft een nieuwe post. Hij wordt Klimaat-chef in de Europese Commissie. Voorzitter van Europa, Ursula von der Leyen van de Europese Commissie maakte dat bekend.

Bekijk hier de hele reportage

OM eist 18 jaarcelstraf in rechtszaak Soufian Lahnstein
18 jaar gevangenisstraf voor de twee verdachten die Soufian Lahnstein doodschoten in Maastricht. Dat is de eis van het Openbaar Ministerie. De moord vond zes jaar geleden plaats in het centrum van Maastricht, aan de Oeverwal. Volgens het OM was het een vooropgezet plan van Perparim S. en Mario Z.

Bekijk hier de hele reportage

Overheid veel te traag met verbeteren van veiligheid op Chemelot
Een flinke tik op de vingers van de provincie. De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat de overheid veel te traag is met het verbeteren van de veiligheid op chemiecomplex Chemelot. Terwijl Chemelot zelf, in de woorden van de Onderzoeksraad, 'wel voortvarend aan de slag is gegaan met verbeterplannen voor het terrein, blijven met name het ministerie, maar ook de provincie achter.

Bekijk hier de hele reportage

Ton kan doodgeboren zus na 68 jaar registreren
Sinds dit jaar kunnen doodgeboren kinderen worden ingeschreven bij de Basisregistratie Personen. Met terugwerkende kracht kunnen de kinderen die levenloos werden geboren alsnog bij geschreven worden in het register. Tot nu toe zijn er in 2019 zo'n 9000 ongeboren kinderen ingeschreven. Ouders en familieleden kunnen eindelijk de strijdbijl begraven, Zo ook Ton die zich 68 jaar heeft ingezet voor de erkenning van zijn zusje.

Bekijk hier de hele reportage

Lieke keert 75 jaar na bevrijding terug naar schuilgrotten
Overmorgen is het precies 75 jaar geleden dat het eerste dorp in Nederland werd bevrijd. Deze hele week blikken we met ooggetuigen terug op die bevrijding en speuren we naar bijzondere verhalen uit de oorlog. Vandaag het verhaal van Lieke Konings uit Cadier en Keer. In de laatste weken van de oorlog zat ze verscholen in de grotten in haar woonplaats. Nu, 75 jaar later, keert ze terug naar die donkere plek op landgoed Heerdeberg. Samen met haar man Louis, die destijds even verderop in de schuilkelders zat.

Bekijk hier de hele reportage

Uitklimmers willen naar Engeland en stranden in Limburg
Uitklimmers worden ze genoemd. Vreemdelingen zich ergens in Europa verschuilen in een vrachtwagen om uiteindelijk de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. Maar als ze verkeerd zitten, bijvoorbeeld in Limburg, springen ze eruit. Aan tafel Ali Sabri, hoofdinspecteur van de politie en belast met dit dossier.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen