Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Uitbraak griepvirus bij paarden

Geplaatst opzondag 23 december 2018 - 18:18

Griepvirus bij paarden, Glazen Huis Geleen, voetbal en een terugblik op het onderwijsdebacle Maastricht en meer Limburgs nieuws...

Uitbraak besmettelijk griepvirus bij paarden
Een griepvirus zorgt voor grote onrust in de Limburgse paardenwereld. Stallen waar het virus is uitgebroken, moeten op slot, luidt het dringende advies van de belangenorganisatie. Het virus leidt tot hoge koorts, hoesten en een snotneus. Paarden hebben vaak weken nodig om weer volledig te herstellen. Ook goed gevaccineerde paarden kunnen door het virus ziek worden.

Bekijk hier de hele reportage

Ook Geleen heeft Glazen Huis
Het glazen huis van 3FM Serious Request is niet meer, maar in Panningen en Geleen zetten ze de traditie voort. Omroep Peel en Maas sloot vanmiddag af na 50 uur nonstop radiomaken. In Geleen zitten dj's van Streekomroep Start nog tot morgenmiddag 4 uur in hun container. Ze zetten zich in voor Petje Af Zuid-Limburg. Een stichting die weekendscholen organiseert voor getalenteerde, maar kansarme kinderen. Met bekende gasten die voorbij komen, zoals vandaag hockey-kampioene Maartje Paumen.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna sluit jaar af met gelijkspel
Voetbal dan, Fortuna sloot het succesjaar 2018 af met een puntje thuis tegen Groningen, het werd 0-0. Klein smetje, want een falend VAR systeem zorgde ervoor dat Fortuna met 10 man kwam te staan. Onterecht, zo oordeelde de scheidsrechter na afloop. En dus waren ze niet blij bij Fortuna.

Bekijk hier de hele reportage

FC Den Bosch te sterk voor Roda JC
Een ongelukkig einde van een teleurstellend kalenderjaar voor Roda. Dus was de terugkeer van de bus in Kerkrade niet de feestelijke happening waar op werd gehoopt. Uitgerekend in de wedstrijd van de waarheid om de tweede periode tegen FC Den Bosch ging de ploeg onderuit. Het werd 2-0 waardoor de kans op die periodetitel heel klein is geworden.

Bekijk hier de hele reportage

Terugblik: Onderwijsdebacle Maastricht
Aan het eind van het jaar blikken wij terug op de grote Limburgse gebeurtenissen. Vandaag over het onderwijsdebacle in Maastricht waar ruim 350 leerlingen te horen kregen dat hun eindexamens ongeldig werden verklaard. Volgens de Inspectie van het Onderwijs waren de schoolexamens, de examens die aan het centraal examen vooraf gaan, niet of onjuist afgenomen.

Bekijk hier de hele reportage

WijZijnLimburg: De dans van het leven
In deze periode rond de kerstdagen kijken we naar mensen die ons inspireerden afgelopen jaar. Zoals Annemiek en Joost Kuijer, die zich afvroegen: Wat kunnen we doen voor andere ouders die horen dat hun kind kanker heeft? Hun eigen dochter Eline kreeg leukemie. Eline en haar ouders haalden meer dan twee ton op voor Kika, de stichting tegen kinderkanker. Nu wil Annemiek ook een boek schrijven over haar ervaringen, om andere ouders te helpen in die moeilijke tijd.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen