Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: twijfels over boosterprik bij zwangerschap

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 18:11

Maastrichts bedrijf maakt medische mondkapjes type 2, huizenprijzen stijgen vooral in Noord-Limburg en meer Limburgs nieuws.

Versoepelingen voor winkels, sport en onderwijs uitgelekt
Het verzet tegen de lockdown groeit met de dag, net als de burgerlijke ongehoorzaamheid. De lijst van Limburgse steden waar vrijdag of zaterdag de winkels en horeca sowieso van plan zijn de deuren te openen, wordt langer en langer. De grote vraag is wat het kabinet gaat doen, vrijdag tijdens de persconferentie. Er komen versoepelingen, zo lekte donderdag al uit, maar lang niet voor iedereen.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichts bedrijf maakt medische mondkapjes type 2
Over de door het OMT voorgestelde mondkapjesplicht op drukke plekken in de buitenlucht hebben we nog niets gehoord. Wat gaat de regering beslissen? Toen het advies van het OMT bekend werd, liet de branche van drogisterijen al snel weten dat ze daarvoor te weinig voorraad hebben. Producent Medprotex uit Maastricht kijkt vreemd op van die mededeling.

Bekijk hier de hele reportage

Zwanger zijn en twijfelen over de boosterprik
Wel of geen vaccinatie kan voor mensen een dilemma zijn. Voor zwangere vrouwen is het zo mogelijk nog moeilijker een beslissing te nemen. Want heeft een vaccinatie bijvoorbeeld invloed op het ongeboren kindje? Gynaecologen roepen op tot vaccineren, want inmiddels is bekend dat de kans om zwaar ziek te worden van corona bij stuk groter is als je zwanger bent. Lisette uit Merkelbeek is 27 weken zwanger en twijfelde lange tijd over haar boostervaccinatie.

Bekijk hier de hele reportage

Huizenprijzen stijgen vooral in Noord-Limburg
Het is eigenlijk geen nieuws meer: de huizenprijzen zijn alweer, gestegen het afgelopen jaar. Maar toch is er in Limburg iets opvallends aan de hand. In het zuiden blijven de prijsstijgingen een beetje achter bij het landelijk gemiddelde. Inmiddels is Zuid-Limburg één van de goedkoopste regio's om een huis te kopen. Terwijl in het noorden van de provincie de prijzen van de huizen juist harder stijgen dan het landelijk gemiddelde. Wat is er aan de hand?

Bekijk hier de hele reportage

HandbaL Venlo gaat Europees
HandbaL Venlo is op dit moment één van de beste ploegen in het Nederlandse handbal. Maar ook Europees gaat het voortreffelijk. De handbalsters spelen de komende twee dagen twee Europese duels. Beide wedstrijden vinden plaats in Servië.

Bekijk hier de hele reportage

Zwemmen in koud open water is hot
Zwemmen in koud open water is hot. Nu de sportscholen en zwembaden gesloten zijn vanwege de lockdown, zoeken mensen een alternatief om gezond en fit te blijven. De oplossing voor velen zijn de meren en plassen, waar ze zwemmen of gewoon even een frisse plons nemen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen