Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Tientallen studenten kloppen aan bij UM

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 18:51

Tientallen studenten in Maastricht in acute geldnood, zomervakantie in eigen land en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de uitzending.

Tientallen studenten kloppen aan bij noodfonds UM
Tientallen studenten van de Universiteit in Maastricht hebben gebruik moeten maken van het noodfonds dat in het leven is geroepen om financiële steun te bieden tijdens de coronacrisis. Zij zitten in acute geldnood. Het gaat veelal om buitenlandse studenten die zonder inkomsten noodgedwongen in hun kamer bivakkeren. Er is tot dusver een kleine 35.000 euro uitgekeerd via het fonds.

Bekijk hier de hele reportage

Gaat Limburg nog op vakantie deze zomer?
Of we deze zomer wel of niet naar het buitenland op vakantie mogen is nog onzeker. Maar heel rooskleurig ziet dat er niet uit. Hoe zit het met onze vakantieplannen? Wij vroegen het op straat.

Bekijk hier de hele reportage

Vieren we vakantie in eigen land??
Met het vliegtuig naar Spanje of met de caravan naar Frankrijk, voorlopig kan het niet. Wat er nu wel of niet of niet mag met vakantie deze zomer, dat is nog niet duidelijk. Op dit moment mogen vliegvakanties niet en wordt reizen naar het buitenland afgeraden. Nemen we het zekere voor het onzekere en vieren we vakantie in eigen land?

Bekijk hier de hele reportage

MVV met posters door de stad
De spelers van MVV gingen kriskras door Maastricht om posters rond te brengen naar fans. Op de posters staat: Haw Pin, dat is Maastrichts voor 'hou vol'. Keeper Bertrams had 18 adressen op zijn lijstje staan.

Bekijk hier de hele reportage

Speelgoedwinkel Gennep is niet meer
Je ziet ze steeds minder in het straatbeeld, van die echte familiewinkeltjes die al jaar en dag producten verkopen, van campingartikelen tot speelgoed. In Gennep had je nog zo'n echt winkeltje dat generaties meeging, tot nu. De winkel heeft het niet gered en is geschiedenis.

Bekijk hier de hele reportage

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen