Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar'

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 18:33

Vrijdag in L1mburg Centraal: 'Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar', talentenprijs voor Maastrichtse dementie-onderzoeker, curling voor het goede doel en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Pieter Baan Centrum: Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar
De grote vraag in de zaak tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. lijkt beantwoord. De man was volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij drie mensen doodde. Dat verklaren deskundigen van het Pieter Baan Centrum. In mei van dit jaar bracht Thijs H. een vrouw in Den Haag om het leven. Een paar dagen later stak hij een man en een vrouw dood op de Brunssummerheide.

Bekijk hier de hele reportage

Het is vrijdag de dertiende
Thuis op de bank was waarschijnlijk de beste plek vrijdag, want het is vrijdag de dertiende.

Bekijk hier de hele reportage

Heel veel paars op Purple Friday
We hadden al Black Friday, maar deze vrijdag is het Purple Friday, paarse vrijdag. Het doel daarvan? Iedereen moet zich gelukkig kunnen voelen, of je nu homo, lesbisch, hetero of transgender bent. Dat begint op school, waar gelijkheid en diversiteit helaas nog niet altijd vanzelfsprekend zijn.

Bekijk hier de hele reportage

De Opstand is uitgesteld
Met een budget van zo'n 10 miljoen euro zou het de Limburgse tegenhanger van de succesmusical Soldaat van Oranje worden. De Opstand - een musical over Willem van Oranje en het verzet tegen de Spanjaarden - stond voor komend jaar op het programma in Heerlen. Maar het plan is voorlopig van de baan. Een geldkwestie. En dat terwijl producent Servé Hermans er een paar maanden geleden nog van overtuigd was dat deze productie volgend jaar op de planken zou komen.

Bekijk hier de hele reportage

Talentenprijs voor Maastrichtse dementie-onderzoeker
Dementie is de snelstgroeiende doodsoorzaak in Nederland volgens het CBS. In Nederland komen er elk uur vijf mensen met dementie bij. Het aantal demente mensen is door de vergrijzing vervijfvoudigd. In 1950 waren het er 50.000. Momenteel zijn het er 280.000. Verwacht wordt dat het de komende 25 jaar gaat verdubbelen tot 520.000. Kay Deckers (31) is onderzoeker in het Alzheimer Centrum Limburg in Maastricht. Hij zat in september bij ons aan tafel. Toen was hij genomineerd voor de Young Outstanding Researcher Award, een prijs voor een getalenteerde wetenschappers op het gebied van dementie-onderzoek. Nu heeft hij die prijs ook gewonnen.

Bekijk hier de hele reportage

Curling voor het goede doel
Niet super populair in Nederland, maar stiekem heel spannend als je de Olympische finale volgt. Curling blijkt ook nog eens behoorlijk lastig. In Valkenburg pakte een groep ondernemers zich samen om de sport eens te proberen, voor het goede doel.

Bekijk hier de hele reportage

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen