Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 18:53

Dinsdagavond in L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden, GaiaZOO kleurt roze, SP-voorzitter Ron Meyer stapt op en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Thijs H. ontkent moorden
Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden. Dat bleek dinsdag uit een uitspraak van de rechtbank. De zaak draaide om het vrijgeven van bewakingsbeelden van zorginstelling Mondriaan in Maastricht. Daar meldde de verdachte zich na de moorden.

Bekijk hier de hele reportage

Tijdperk Ron Meyer voorbij voor SP
Een tijdperk is voorbij. Heerlenaar Ron Meyer trekt zijn conclusies uit de verkiezingsnederlagen van de SP en vertrekt als partijvoorzitter. Hij nam dat besluit na een crisisbijeenkomst van zijn partij. Meyer was jarenlang de kroonprins van de partij. In 2015 trad hij vol goede moed aan. Hij moest de partij nog verder opstuwen en bewijzen dat de tegenpartij van weleer, ook een betrouwbare coalitiepartner kon zijn. Maar vier jaar later vertrekt hij gedesillusioneerd.

Bekijk hier de hele reportage

400 flamingo's voor GaiaZOO
GaiaZOO, de dierentuin van Kerkrade is enkele honderden flamingo's rijker. De 400 dieren vormen de grootste groep van dit soort vogels in een Europese dierentuin. Alleen in de dierentuinen van Dubai en Singapore zijn grotere kolonies van de dieren te vinden, zo zegt GaiaZOO.

Bekijk hier de hele reportage

SP-voorzitter Ron Meyer stapt op, hoe nu verder?
De partij kreeg de afgelopen jaren klap na klap, kreeg vier verkiezingsnederlagen op rij. Dieptepunt kwam bij de Europese Verkiezingen, de SP is daar van de kaart geveegd. Zelfs in Heerlen, tot voor kort een SP-bolwerk, kon de partij niet meer op genoeg kiezers rekenen. Maandagavond stapte de voorzitter van de partij op, Ron Meyer uit Heerlen. De Heerlense SP-wethouder Peter van Zutphen en politiek redacteur Jean van Hoof schuiven aan voor een analyse.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen