Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 18:53

Dinsdagavond in L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden, GaiaZOO kleurt roze, SP-voorzitter Ron Meyer stapt op en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Thijs H. ontkent moorden
Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden. Dat bleek dinsdag uit een uitspraak van de rechtbank. De zaak draaide om het vrijgeven van bewakingsbeelden van zorginstelling Mondriaan in Maastricht. Daar meldde de verdachte zich na de moorden.

Bekijk hier de hele reportage

Tijdperk Ron Meyer voorbij voor SP
Een tijdperk is voorbij. Heerlenaar Ron Meyer trekt zijn conclusies uit de verkiezingsnederlagen van de SP en vertrekt als partijvoorzitter. Hij nam dat besluit na een crisisbijeenkomst van zijn partij. Meyer was jarenlang de kroonprins van de partij. In 2015 trad hij vol goede moed aan. Hij moest de partij nog verder opstuwen en bewijzen dat de tegenpartij van weleer, ook een betrouwbare coalitiepartner kon zijn. Maar vier jaar later vertrekt hij gedesillusioneerd.

Bekijk hier de hele reportage

400 flamingo's voor GaiaZOO
GaiaZOO, de dierentuin van Kerkrade is enkele honderden flamingo's rijker. De 400 dieren vormen de grootste groep van dit soort vogels in een Europese dierentuin. Alleen in de dierentuinen van Dubai en Singapore zijn grotere kolonies van de dieren te vinden, zo zegt GaiaZOO.

Bekijk hier de hele reportage

SP-voorzitter Ron Meyer stapt op, hoe nu verder?
De partij kreeg de afgelopen jaren klap na klap, kreeg vier verkiezingsnederlagen op rij. Dieptepunt kwam bij de Europese Verkiezingen, de SP is daar van de kaart geveegd. Zelfs in Heerlen, tot voor kort een SP-bolwerk, kon de partij niet meer op genoeg kiezers rekenen. Maandagavond stapte de voorzitter van de partij op, Ron Meyer uit Heerlen. De Heerlense SP-wethouder Peter van Zutphen en politiek redacteur Jean van Hoof schuiven aan voor een analyse.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen