Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 18:53

Dinsdagavond in L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden, GaiaZOO kleurt roze, SP-voorzitter Ron Meyer stapt op en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Thijs H. ontkent moorden
Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden. Dat bleek dinsdag uit een uitspraak van de rechtbank. De zaak draaide om het vrijgeven van bewakingsbeelden van zorginstelling Mondriaan in Maastricht. Daar meldde de verdachte zich na de moorden.

Bekijk hier de hele reportage

Tijdperk Ron Meyer voorbij voor SP
Een tijdperk is voorbij. Heerlenaar Ron Meyer trekt zijn conclusies uit de verkiezingsnederlagen van de SP en vertrekt als partijvoorzitter. Hij nam dat besluit na een crisisbijeenkomst van zijn partij. Meyer was jarenlang de kroonprins van de partij. In 2015 trad hij vol goede moed aan. Hij moest de partij nog verder opstuwen en bewijzen dat de tegenpartij van weleer, ook een betrouwbare coalitiepartner kon zijn. Maar vier jaar later vertrekt hij gedesillusioneerd.

Bekijk hier de hele reportage

400 flamingo's voor GaiaZOO
GaiaZOO, de dierentuin van Kerkrade is enkele honderden flamingo's rijker. De 400 dieren vormen de grootste groep van dit soort vogels in een Europese dierentuin. Alleen in de dierentuinen van Dubai en Singapore zijn grotere kolonies van de dieren te vinden, zo zegt GaiaZOO.

Bekijk hier de hele reportage

SP-voorzitter Ron Meyer stapt op, hoe nu verder?
De partij kreeg de afgelopen jaren klap na klap, kreeg vier verkiezingsnederlagen op rij. Dieptepunt kwam bij de Europese Verkiezingen, de SP is daar van de kaart geveegd. Zelfs in Heerlen, tot voor kort een SP-bolwerk, kon de partij niet meer op genoeg kiezers rekenen. Maandagavond stapte de voorzitter van de partij op, Ron Meyer uit Heerlen. De Heerlense SP-wethouder Peter van Zutphen en politiek redacteur Jean van Hoof schuiven aan voor een analyse.

Bekijk hier de hele reportage

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen