Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: tekort aan tandartsen dreigt

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 20:09

Vrijdag in L1mburg Centraal: tekort aan tandartsen dreigt, gemeente beantwoord vragen in Venlo, Jos van Rey kijkt vooruit, geld voor Romeinse villa en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Tekort aan tandartsen in Limburg dreigt
Wie kan er straks nog een kroon zetten, een gaatje vullen en een kies trekken? 1 op de 10 Limburgers zit over een paar jaar zonder tandarts, omdat het aantal tandendokters in onze provincie fors achteruit holt. Het merendeel van hen loopt namelijk tegen de zestig en gaat dus binnen afzienbare tijd met pensioen. Op dit moment worden er in onze provincie al 55 nieuwe tandartsen gezocht en dat aantal loopt de komende jaren fors op.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe kan de rust terug keren in de Bolwaterstraat?
Hoe kan de gemeente Venlo de wijkbewoners van de Bolwaterstraat, waar de politie de laatste dagen extra waakzaam is in verband met bedreigingen uit het criminele circuit, in Venlo gerust stellen? Uiteraard zijn er veel vragen die de gemeente vandaag probeert te beantwoorden. Julian Buijzen is voor in Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe kijkt Jos van Rey richting 2019?
Hij was in 2018 minder in het nieuws dan het jaar ervoor maar Jos van Rey blijft de gemoederen altijd bezig houden. Zijn veroordeling wegens ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie, staat nog steeds overeind. Het afwachten is nu hoe de Hoge Raad daarover als allerlaatste een oordeel velt. Van Rey is inmiddels 73 jaar en is volop politiek actief. In maart zijn er verkiezingen voor provinciale staten en dan is hij wederom verkiesbaar. Vandaag blikt hij vooruit op het komende jaar.

Bekijk hier de hele reportage

Blariacumcollege Venlo verkoopt weer boeken en platen
Een bijzondere boeken- en platenverzameling moet weg tegen een mooie prijs én ook nog eens voor het goede doel! De beurs in het Blariacumcollege in Venlo is al jaren een succes. Intussen staat de totale teller voor het goede doel zelfs al op meer dan een miljoen euro. Ook dit jaar zitten er een paar pareltjes bij: zo is er een encyclopedie uit het jaar 1800 te koop....

Bekijk hier de hele reportage

Romeinse villa Voerendaal kan zijn verhaal gaan vertellen
Er is eindelijk geld om het verhaal van de Romeinse villa Voerendaal te vertellen. De komende jaren wordt er ruim zeven ton voor uitgetrokken. Villa Voerendaal-Ten Hove is de grootste Romeinse villa van Nederland. De gevel van het gebouw was ongeveer 190 meter breed. Vanuit het Limburgs Museum in Venlo wordt het hele onderzoek uitgevoerd en de initiatiefnemers denken dat het onderzoek ons veel zal leren over hoe het leven er vanaf 50 na christus uitzag in deze regio.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen