Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: tekort aan tandartsen dreigt

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 20:09

Vrijdag in L1mburg Centraal: tekort aan tandartsen dreigt, gemeente beantwoord vragen in Venlo, Jos van Rey kijkt vooruit, geld voor Romeinse villa en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Tekort aan tandartsen in Limburg dreigt
Wie kan er straks nog een kroon zetten, een gaatje vullen en een kies trekken? 1 op de 10 Limburgers zit over een paar jaar zonder tandarts, omdat het aantal tandendokters in onze provincie fors achteruit holt. Het merendeel van hen loopt namelijk tegen de zestig en gaat dus binnen afzienbare tijd met pensioen. Op dit moment worden er in onze provincie al 55 nieuwe tandartsen gezocht en dat aantal loopt de komende jaren fors op.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe kan de rust terug keren in de Bolwaterstraat?
Hoe kan de gemeente Venlo de wijkbewoners van de Bolwaterstraat, waar de politie de laatste dagen extra waakzaam is in verband met bedreigingen uit het criminele circuit, in Venlo gerust stellen? Uiteraard zijn er veel vragen die de gemeente vandaag probeert te beantwoorden. Julian Buijzen is voor in Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe kijkt Jos van Rey richting 2019?
Hij was in 2018 minder in het nieuws dan het jaar ervoor maar Jos van Rey blijft de gemoederen altijd bezig houden. Zijn veroordeling wegens ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie, staat nog steeds overeind. Het afwachten is nu hoe de Hoge Raad daarover als allerlaatste een oordeel velt. Van Rey is inmiddels 73 jaar en is volop politiek actief. In maart zijn er verkiezingen voor provinciale staten en dan is hij wederom verkiesbaar. Vandaag blikt hij vooruit op het komende jaar.

Bekijk hier de hele reportage

Blariacumcollege Venlo verkoopt weer boeken en platen
Een bijzondere boeken- en platenverzameling moet weg tegen een mooie prijs én ook nog eens voor het goede doel! De beurs in het Blariacumcollege in Venlo is al jaren een succes. Intussen staat de totale teller voor het goede doel zelfs al op meer dan een miljoen euro. Ook dit jaar zitten er een paar pareltjes bij: zo is er een encyclopedie uit het jaar 1800 te koop....

Bekijk hier de hele reportage

Romeinse villa Voerendaal kan zijn verhaal gaan vertellen
Er is eindelijk geld om het verhaal van de Romeinse villa Voerendaal te vertellen. De komende jaren wordt er ruim zeven ton voor uitgetrokken. Villa Voerendaal-Ten Hove is de grootste Romeinse villa van Nederland. De gevel van het gebouw was ongeveer 190 meter breed. Vanuit het Limburgs Museum in Venlo wordt het hele onderzoek uitgevoerd en de initiatiefnemers denken dat het onderzoek ons veel zal leren over hoe het leven er vanaf 50 na christus uitzag in deze regio.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen