Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: TEFAF afgelast vanwege coronavirus

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 18:06

TEFAF afgelast vanwege coronavirus, 35 procent korting op Van Gogh, gymles in een digitale sporthal en meer Limburgs nieuws...

TEFAF afgelast vanwege coronavirus
De internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht gaat woensdag dicht vanwege het coronavirus. De kunstbeurs zou nog tot en met zondag plaatsvinden in het MECC, maar de organisatie heeft ervoor gekozen het evenement voortijdig af te blazen. Tot woensdagavond 19:00 uur is de beurs nog open. Aanleiding is een handelaar die positief is getest op het virus. De kunsthandelaar was van donderdag 5 maart tot en met zaterdag 7 maart op de beurs actief, zegt de TEFAF-leiding. De besmetting is op 9 maart geconstateerd.

Bekijk hier de hele reportage

Verdachte (33) opgepakt in Venrayse sextingzaak
De politie heeft een 33-jarige verdachte opgepakt in de Venrayse sextingzaak. In december vorig jaar ontving de politie tien meldingen van het verspreiden van naaktfoto's en filmpjes van minderjarigen. In eerste instantie werden zes Venrayse jongeren verdacht. Deze jongeren werden later weer vrijgelaten.

Bekijk hier de hele reportage

35 procent korting op Van Gogh
Het kost 3900 euro en eigenlijk is het nog nep ook. Toch is een collectie schetsboeken van Vincent van Gogh bijzonder, want het zijn exacte kopieën van zijn schetsboeken. Bij de Dominicanen-boekhandel in Maastricht zijn ze te koop, compleet met twee schriftjes, wat losse schetsen en een brief van de befaamde schilder. Dan lijkt die prijs van 3900 euro heel hoog. Feitelijk is het echter een koopje, want normaal gesproken kost dit pakket 6000 euro.

Bekijk hier de hele reportage

Les in Roermond over Limburgse streektaal en cultuur
Limburgse les is geen verplicht vak op Limburgse basisscholen, al zouden sommige oer-Limburgers dat graag willen. Bij de Roermondse Van Goghschool vonden ze het toch wel een goed idee, vooral omdat het een hele multiculturele school is. Dus werden de leerlingen allerhande typisch Limburgse gebruiken en woorden bijgebracht.

Bekijk hier de hele reportage

Trost is terug op het veld bij Roda
René Trost is terug op het veld bij Roda JC. De trainer heeft het roer overgenomen voor de resterende acht wedstrijden. Ook al is hij al poosje uit de voetballerij: hij kan het nog steeds!

Bekijk hier de hele reportage

Help rolstoeltennisser Sam Schröder naar Tokio
Rolstoeltennisser Sam Schröder is de huidige nummer 4 van de wereldranglijst. De sporter uit Geleen is dan ook een serieuze medaillekandidaat op de Paralympics in Tokio. De voorbereidingen op zijn Olympische droom kosten echter meer geld dan vooraf verwacht. Tennisclub Munstergeleen wil hem steunen en heeft iets bedacht. Je kunt geld bieden om op 17 mei een wedstrijdje tegen Sam te mogen spelen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen