Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Surpriseparty voor wielrenner Roy Curvers

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:07

Maandag in L1mburg Centraal: Geen treinen richting MECC voor De11devande11de, Hetty (86) schrijft boek over haar oorlogsjaren in Roermond, automonteur moet meer kunnen dan sleutelen aan auto's en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending.

Geen trein tussen Maastricht Centraal en MECC op de11devande11de
Duizenden vasteloavendsvierders moeten te voet naar de de11devande11de in het MECC. Want er rijden die dag geen treinen naar station Randwyck. Vervoerder Arriva wil geen treinen inzetten omdat het onveilig zou zijn om zo veel mensen naar het MECC te vervoeren. Dat betekent dus dat treinreizigers stranden op het centraal station in Maastricht. Een wandeltocht naar het MECC is ongeveer twee kilometer. Iets verder dan te voet naar het Vrijthof, waar het feestje voorheen gevierd werd.

Bekijk hier de hele reportage

Automonteur moet meer kunnen dan sleutelen aan auto's
Een goede automonteur moet veel meer kunnen dan sleutelen aan auto's. Door de komst van elektrische en hybride auto's is speciale kennis nodig. Autodealers klagen dat er te weinig goede monteurs beschikbaar zijn en daarom beginnen vijf dealers in Limburg en het VISTA College samen een nieuwe mbo-opleiding tot automonteur, de topdealerclass.

Bekijk hier de hele reportage

Bijna 2 miljoen voor betere paardenopleiding
Ook in de paardenwereld speelt het probleem van te weinig goed personeel. De Limburgse paardensector en het Citaverde College werken aan een goede mbo-opleiding voor paardensport en paardenhouderij. Het geld komt van het Rijk, de provincie, gemeenten en hippische bedrijven. Met het extra geld worden de leerlingen breed opgeleid voor de Limburgse paardensector. Daar zijn ze bij de maneges blij mee. Want daar staan ze te te springen om extra goed opgeleide mensen.

Bekijk hier de hele reportage

Congrestival, een congres en festival in één
Een congres bestaat vaak uit lezingen of presentaties. Je wil je kennis bijschaven. Combineer dat met ontspanning tussendoor en je hebt een congrestival, een congres en festival in één, bijvoorbeeld met muziekoptredens, yoga en massages tussen alle lezingen. Chateau Sint Gerlach in Valkenburg was dit weekend decor van zo'n groot congrestival, een nieuw fenomeen in ondernemersland.

Bekijk hier de hele reportage

Hetty (86) schrijft boek over oorlogsjaren Roermond
Beter laat dan nooit, dacht Hetty Balendong uit Mheer. Ze is 86 jaar en heeft haar eerste boek geschreven. Dat bestaat uit herinneringen aan de oorlogsjaren in Roermond. Heel vaak vertelde mevrouw Balendong deze verhalen aan de keukentafel. Haar kinderen en kleinkinderen vonden het hoog tijd worden voor een boek.

Bekijk hier de hele reportage

Huub (81) maakt film over bombardement Venlo
Als klein jongetje zat hij in de schuilkelders van Venlo toen de stad in de oorlog werd gebombardeerd. Nu heeft de inmiddels 81-jarige Huub Smets uit Blerick een film gemaakt over die bange dagen. Daar deed hij zeventien jaar over.

Bekijk hier de hele reportage

Surpriseparty voor wielrenner Roy Curvers
Roy Curvers stopt na dit seizoen als profrenner. In zijn woonplaats Roggel werd de wielrenner verrast door familie, vrienden en oud-collega's.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen