Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Stoppen met filmen van ongelukken

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 18:39

Stoppen met filmen van ongelukken, een bijzondere helikopter op Maastricht Airport en de Eerste Wereldoorlog

Bekijk hier de hele uitzending.

'Stop met filmen van ongelukken'
Het filmen van slachtoffers van ongelukken moet stoppen. Dat vindt het Rode Kruis. De hulporganisatie is daarom een campagne op social media gestart tegen het filmen bij ongelukken. Ambulance-chauffeur Bauke Bakker uit Partij komt regelmatig filmende omstanders tegen bij incidenten. In een Maastrichtse supermarkt bijvoorbeeld. Daar had hij samen met een collega veel moeite om twee filmende omstanders op afstand te houden.

Bekijk hier de hele reportage.

Zomerweer in november
Zomerse warmte in november. Juist nu zijn er een hoop mensen die klaar zijn met die warmte. Die willen juist kou. Lekker de kachel aan en buiten de jas tot over de oren. Ben jij ook zo iemand? Verlang jij naar de kou? Schaatsen, dikke jassen, winterbanden, het lijkt nog allemaal ver weg met die warme temperaturen. Bijna 18 graden was het vandaag op deze 6 november. Maar hoe bijzonder is dat?

Bekijk hier de hele reportage.

Fleetwood Mac afsluiter op jubileum Pinkpop
Pinkpop. Fleetwood Mac. 1971. Geleen. In 2019 komen ze naar Landgraaf. Het is de eerste headliner die bevestigd is door Pinkpop-baas Jan Smeets voor de 50ste editie, een jubileumjaar.

Bekijk hier de hele reportage.

Een Cougar-heli op Maastricht Aachen Airport
Op het vliegveld van Beek landde vanochtend een helikopter van de Luchtmacht. Het is een Cougar, een grote transportheli, die vaak is ingezet bij buitenlandse missies. Vandaag ging het om een promotiemissie bij het Aviation Comptence Center van Leeuwenborgh Opleidingen op Maastricht Aachen Airport.

Bekijk hier de hele reportage

De dodendraad van de Eerste Wereldoorlog
Zondag is het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan die Eerste Wereldoorlog. Nederland bleef daarin neutraal, maar de oorlog was -zeker in Limburg- dichtbij. Langs de grens stond namelijk de zogenoemde dodendraad.

Bekijk hier de hele reportage

'Stop weeshuistoerisme!'
Stop weeshuistoerisme! Een actie waarvoor recent veel aandacht is geweest, omdat studenten Pedagogiek van de Fontys Hogescholen stage liepen in weeshuizen om goed te doen, maar onbewust de hechtingsproblematiek van die kinderen versterkten. Maar dat weeshuistoerisme, is eigenlijk maar één ding, het hele systeem van weeshuizen in bijvoorbeeld Tanzania moet om, zegt Monique Derrez uit Weert.

Bekijk hier de hele reportage

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen