Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Stop met experimenteel onderwijs'

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 18:15

Zondag in L1mburg Centraal: 'Stop met experimenteren in onderwijs', fietsers aangesproken op verkeersgedrag, varkensfestival in Mechelen en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

'Stop met experimenteren in onderwijs'
Onderwijsvormen waarbij leerlingen zelf bepalen wat ze leren, nooit toetsen krijgen of elkaar moeten onderwijzen. Volgens onderwijshoogleraar Paul Krischner van de Open Universiteit zijn we doorgeslagen in allerlei experimentele onderwijsvormen en is het tijd om terug te keren naar de basis.

Bekijk hier de hele reportage

Fietsers aangesproken op verkeersgedrag
Koud met miezerregen. Echt fietsweer was het zondagochtend niet. Toch was er een uitgebreide controle van de politie, gericht op het gedrag van wielrenners. Met z'n vieren naast elkaar, geen voorrang verlenen en de binnenbocht nemen op een rotonde. Zomaar wat ergernissen die groepen amateurwielrenners kunnen veroorzaken. Motoragenten en motards uit Nederland en België spraken wielrenners aan op hun verkeersgedrag in de Voerstreek en het Heuvelland. De campagne heet: Ik Fiets Vriendelijk. Maar in de praktijk laat dat nogal te wensen over.

Bekijk hier de hele reportage

Stadsgoud maakt Maastricht leuker en beter
De stad leuker en beter maken met hulp van de inwoners. Stadsgoud Maastricht, een wedstrijd waarmee in totaal 100.000 euro te verdienen valt. Twaalf projecten maken kans gerealiseerd te worden.

Bekijk hier de hele reportage

Varkensfestival in Mechelen
Het beeld van springende, blije koeien die voor het eerst de wei ingaan kennen we. Zondag waren de varkens aan de beurt, bijvoorbeeld in Mechelen, maar dat gaat er toch heel wat anders aan toe.

Bekijk hier de hele reportage

Volleybalsters Peelpush terug naar het hoogste niveau
Volleybalsters van Peelpush kampioen in de Topdivisie. Tegen de directe concurrent vv Utrecht won het team in de Meijelse sporthal De Körref zondagmiddag met 3-0. Na één seizoen keert Peelpush terug in de eredivisie.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen