Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Stop met experimenteel onderwijs'

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 18:15

Zondag in L1mburg Centraal: 'Stop met experimenteren in onderwijs', fietsers aangesproken op verkeersgedrag, varkensfestival in Mechelen en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

'Stop met experimenteren in onderwijs'
Onderwijsvormen waarbij leerlingen zelf bepalen wat ze leren, nooit toetsen krijgen of elkaar moeten onderwijzen. Volgens onderwijshoogleraar Paul Krischner van de Open Universiteit zijn we doorgeslagen in allerlei experimentele onderwijsvormen en is het tijd om terug te keren naar de basis.

Bekijk hier de hele reportage

Fietsers aangesproken op verkeersgedrag
Koud met miezerregen. Echt fietsweer was het zondagochtend niet. Toch was er een uitgebreide controle van de politie, gericht op het gedrag van wielrenners. Met z'n vieren naast elkaar, geen voorrang verlenen en de binnenbocht nemen op een rotonde. Zomaar wat ergernissen die groepen amateurwielrenners kunnen veroorzaken. Motoragenten en motards uit Nederland en België spraken wielrenners aan op hun verkeersgedrag in de Voerstreek en het Heuvelland. De campagne heet: Ik Fiets Vriendelijk. Maar in de praktijk laat dat nogal te wensen over.

Bekijk hier de hele reportage

Stadsgoud maakt Maastricht leuker en beter
De stad leuker en beter maken met hulp van de inwoners. Stadsgoud Maastricht, een wedstrijd waarmee in totaal 100.000 euro te verdienen valt. Twaalf projecten maken kans gerealiseerd te worden.

Bekijk hier de hele reportage

Varkensfestival in Mechelen
Het beeld van springende, blije koeien die voor het eerst de wei ingaan kennen we. Zondag waren de varkens aan de beurt, bijvoorbeeld in Mechelen, maar dat gaat er toch heel wat anders aan toe.

Bekijk hier de hele reportage

Volleybalsters Peelpush terug naar het hoogste niveau
Volleybalsters van Peelpush kampioen in de Topdivisie. Tegen de directe concurrent vv Utrecht won het team in de Meijelse sporthal De Körref zondagmiddag met 3-0. Na één seizoen keert Peelpush terug in de eredivisie.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen