Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Speelgoedbranche profiteert van corona

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 18:27

Speelgoedbranche profiteert van coronapandemie, stuw Linne volledig hersteld, VVV-Venlo op jacht naar punten tegen Heracles en meer Limburgs nieuws.

Speelgoedbranche profiteert van coronapandemie
De speelgoedbranche heeft overduidelijk geprofiteerd van dit coronajaar. Tot en met september steeg de omzet van bijvoorbeeld bordspellen en puzzels met 54 procent. Zogenaamd constructiespeelgoed, zoals Lego, was goed voor een omzetplus van 29 procent. En in de zomer is er heel wat buitenspoelgoed extra verkocht, een stijging van 24 procent. En dat te bedenken dat de decemberdrukte nog moet komen.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichtse huisarts afgeluisterd na moordverdenking
De 60-jarige huisarts uit Maastricht die wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, is uitgebreid afgeluisterd door justitie. Zowel telefoongesprekken als persoonlijke gesprekken in zijn woning werden meegeluisterd. Dat bleek vrijdagmorgen, toen de arts voor de rechter verscheen. Zijn advocaat Bart Welvaart spreekt van een zeer ernstige situatie.

Bekijk hier de hele reportage

Slotconcert Rowwen Hèze vanuit de huiskamer
Met een lach en een traan zitten Rowwen Hèze fans voor de buis. L1 zendt het Slotconcert 2021 uit, een geïmproviseerde variant, zonder publiek. Echte fans die normaal bij ieder slotconcert van de band uit America zijn te vinden, maken er maar het beste van, in hun huiskamer.

Bekijk hier de hele reportage

Proces over dood Bobo Jalloh uit Landgraaf hervat
Na ruim 5 maanden werd het proces over de dood van Bobo Jalloh uit Landgraaf hervat. Jalloh werd in mei 2017 met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Koempel, terwijl zijn vrouw en drie kinderen boven in de woning waren.

Bekijk hier de hele reportage

Politicus Mark Verheijen kijkt naar verkiezingen VS
De kogel lijkt door de kerk: de meeste stemmen zijn geteld en de overwinning lijkt zo goed als zeker: Joe Biden wordt de nieuwe president van de VS. Politicus Mark Verheijen reisde voor de Limburgse krant in het voorjaar door de VS. Hij is nu in Venlo en wij praten met hem.

Bekijk hier de hele reportage

Stuw Linne volledig hersteld
De stuw in Linne is volledig hersteld van de opgelopen schade begin dit jaar. Tijdens een storm werd de stuw geramd door 2 losgeslagen duwbakken. Om de schade te kunnen herstellen werd een nooddam aangelegd, De tijdelijke dam is inmiddels weg en de stuw functioneert weer als vanouds.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-Venlo op jacht naar punten tegen Heracles
VVV-Venlo loopt nog niet echt heel lekker dit seizoen, maar trof ook lastige tegenstanders de afgelopen weken. De komende vier wedstrijden moet het gaan gebeuren, op jacht naar punten tegen ploegen uit het rechterrijtje.

Bekijk hier de hele reportage

Dit is de winnaar van de uitvaartkist
'Beater verleeze dan dat ge ‘t noeit het gehad.' Dat was het motto van de afscheidsweek van Route Regio. In de week van Allerzielen praatten Rian en Ruud over het leven en de dood. Bij zo'n week hoort natuurlijk ook een bijzondere prijs, een persoonlijke doodskist, beschilderd door Arthur Nijsten.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen