Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Sinterklaas is weer in het land

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 18:47

Zaterdag in L1mburg Centraal: Sinterklaas is weer in het land, meer begrip tijdens Wereld Prematurendag, op bezoek bij de stoppende Pierre Cnoops en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending terug.

Sinterklaas weer in het land
Het zal niemand zijn ontgaan: Sinterklaas is weer in het land. Op verschillende plekken in ons land was het onrustig vandaag, maar niet in Maastricht. Sinterklaas werd in onze hoofdstad begeleid door Pieten in alle soorten en maten, ook door Sjattepietjes.

Bekijk hier de hele reportage

Meer begrip tijdens Wereld Prematurendag
Voor iemand die het niet zelf heeft meegemaakt is het moeilijk te begrijpen wat je als kersverse ouders allemaal meemaakt als je kind te vroeg wordt geboren. Wereldwijd wordt daarom vandaag aandacht gevraagd voor prematuur geboren kinderen. Dat zijn baby's die te vroeg, te klein of ernstig ziek ter wereld komen. Voor veel mensen is het een onbekende wereld vol zorgen en onzekerheid. Loes Verstappen uit Belfeld heeft een kindje dat te vroeg ter wereld kwam.

Bekijk hier de hele reportage

Op bezoek bij de stoppende Pierre Cnoops
De grootmeester van de Limburgse buut kondigde deze week aan geen nieuwe optredens meer aan te nemen. Wel doet hij nog de boekingen die nu in zijn agenda staan. Na 58 jaar in de buut komt daar binnenkort dus een einde aan. Genoeg reden om op bezoek te gaan bij 'de buuttepapa'.

Bekijk hier de hele reportage

Lange wachttijden in de bouwwereld
Als je een huis wilt bouwen of verbouwen moet je maanden wachten voordat de eerste schop de grond in kan. In sommige delen van Limburg duurt het zelfs negen maanden voordat een aannemer kan beginnen. Dat komt door het tekort aan personeel en aan bouwmaterialen.

Bekijk hier de hele reportage

Vooruitblik op de derby van morgen
Morgen is het moment van de waarheid in de Keuken Kampioen Divisie: De derby van het zuiden. MVV Maastricht krijgt Roda JC Kerkrade op bezoek in De Geusselt. Met Yaël Weijenberg blikken we vooruit op dit vurig potje wat veel MVV en Roda supporters al lang in hun agenda hebben omcirkeld.

Bekijk hier de hele reportage

Thorn in 1000 stukjes
Je krijgt een burn-out en komt voor langere tijd thuis te zitten. Het overkwam Maikel Crompvoets uit Thorn. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten besloot hij zijn tijd nuttig te besteden. Hij maakte een puzzel van zijn stad: Thorn in 1000 stukjes.

Bekijk hier de hele reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen