Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Sinterklaas is weer in het land

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 18:47

Zaterdag in L1mburg Centraal: Sinterklaas is weer in het land, meer begrip tijdens Wereld Prematurendag, op bezoek bij de stoppende Pierre Cnoops en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending terug.

Sinterklaas weer in het land
Het zal niemand zijn ontgaan: Sinterklaas is weer in het land. Op verschillende plekken in ons land was het onrustig vandaag, maar niet in Maastricht. Sinterklaas werd in onze hoofdstad begeleid door Pieten in alle soorten en maten, ook door Sjattepietjes.

Bekijk hier de hele reportage

Meer begrip tijdens Wereld Prematurendag
Voor iemand die het niet zelf heeft meegemaakt is het moeilijk te begrijpen wat je als kersverse ouders allemaal meemaakt als je kind te vroeg wordt geboren. Wereldwijd wordt daarom vandaag aandacht gevraagd voor prematuur geboren kinderen. Dat zijn baby's die te vroeg, te klein of ernstig ziek ter wereld komen. Voor veel mensen is het een onbekende wereld vol zorgen en onzekerheid. Loes Verstappen uit Belfeld heeft een kindje dat te vroeg ter wereld kwam.

Bekijk hier de hele reportage

Op bezoek bij de stoppende Pierre Cnoops
De grootmeester van de Limburgse buut kondigde deze week aan geen nieuwe optredens meer aan te nemen. Wel doet hij nog de boekingen die nu in zijn agenda staan. Na 58 jaar in de buut komt daar binnenkort dus een einde aan. Genoeg reden om op bezoek te gaan bij 'de buuttepapa'.

Bekijk hier de hele reportage

Lange wachttijden in de bouwwereld
Als je een huis wilt bouwen of verbouwen moet je maanden wachten voordat de eerste schop de grond in kan. In sommige delen van Limburg duurt het zelfs negen maanden voordat een aannemer kan beginnen. Dat komt door het tekort aan personeel en aan bouwmaterialen.

Bekijk hier de hele reportage

Vooruitblik op de derby van morgen
Morgen is het moment van de waarheid in de Keuken Kampioen Divisie: De derby van het zuiden. MVV Maastricht krijgt Roda JC Kerkrade op bezoek in De Geusselt. Met Yaël Weijenberg blikken we vooruit op dit vurig potje wat veel MVV en Roda supporters al lang in hun agenda hebben omcirkeld.

Bekijk hier de hele reportage

Thorn in 1000 stukjes
Je krijgt een burn-out en komt voor langere tijd thuis te zitten. Het overkwam Maikel Crompvoets uit Thorn. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten besloot hij zijn tijd nuttig te besteden. Hij maakte een puzzel van zijn stad: Thorn in 1000 stukjes.

Bekijk hier de hele reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen