Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Sint en de Kerstman tasten diep in buidel

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 18:27

Het LVK, vegan in trek, uitgave feestdagen en meer Limburgs nieuws.

Toch een televisie-uitzending voor de LVK finale
Goed nieuws voor vastelaovendliefhebbers en artiesten. De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjeskonkoer wordt toch live uitgezonden op televisie. Eerder besloten de stichting LVK en L1 dat de finale vanwege de coronamaatregelen alleen op de radio zou worden uitgezonden. Maar nu is er alsnog een oplossing gevonden.

Bekijk hier de hele reportage

De Sint en Kerstman tasten dit jaar diep in de buidel
Consumenten geven niet minder geld uit rondom de feestdagen vanwege de coronacrisis. Integendeel. Mensen geven meer geld uit aan wat extra verwennerij om het thuis aangenamer te maken. En dat merken de winkeliers.

Bekijk hier de hele reportage

Kalkoen populair met Kerst
Voor winkeliers lijken het dus fijne feestdagen te worden, maar voor restaurants is het nog hoogst onzeker of ze met de kerst open kunnen. Omdat voor uitgebreide kerstdiners nu al besteld en ingekocht moet worden, hebben veel horeca ondernemers besloten met de feestdagen de deur dicht te houden. En dat betekent dus een kerstdiner thuis. De vraag naar specifieke kerstgerechten zal dit jaar dan ook groot zijn. Zoals bijvoorbeeld de kalkoen.

Bekijk hier de hele reportage

Vegetarisch eten is steeds meer in trek
Toch zijn er steeds meer mensen die de kalkoen links laten liggen, want vegetarisch eten wordt steeds populairder. Het aantal mensen dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar met 50% gegroeid, dat komt neer op ongeveer 680.000 Nederlanders. Een deel ervan beschouwt zichzelf als veganistisch, naast vlees en vis eten zij ook geen dierlijke producten zoals ei of melk. Dat de vegan trend ook Limburg bereikt, blijkt uit cijfers van online platform Happy Cow: Naast Amsterdam zou Maastricht de meeste restaurants hebben waar vegetarisch of veganistisch eten wordt geserveerd. Restauranthouders merken dat de vraag naar vegetarisch eten toeneemt.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen