Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Sint en de Kerstman tasten diep in buidel

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 18:27

Het LVK, vegan in trek, uitgave feestdagen en meer Limburgs nieuws.

Toch een televisie-uitzending voor de LVK finale
Goed nieuws voor vastelaovendliefhebbers en artiesten. De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjeskonkoer wordt toch live uitgezonden op televisie. Eerder besloten de stichting LVK en L1 dat de finale vanwege de coronamaatregelen alleen op de radio zou worden uitgezonden. Maar nu is er alsnog een oplossing gevonden.

Bekijk hier de hele reportage

De Sint en Kerstman tasten dit jaar diep in de buidel
Consumenten geven niet minder geld uit rondom de feestdagen vanwege de coronacrisis. Integendeel. Mensen geven meer geld uit aan wat extra verwennerij om het thuis aangenamer te maken. En dat merken de winkeliers.

Bekijk hier de hele reportage

Kalkoen populair met Kerst
Voor winkeliers lijken het dus fijne feestdagen te worden, maar voor restaurants is het nog hoogst onzeker of ze met de kerst open kunnen. Omdat voor uitgebreide kerstdiners nu al besteld en ingekocht moet worden, hebben veel horeca ondernemers besloten met de feestdagen de deur dicht te houden. En dat betekent dus een kerstdiner thuis. De vraag naar specifieke kerstgerechten zal dit jaar dan ook groot zijn. Zoals bijvoorbeeld de kalkoen.

Bekijk hier de hele reportage

Vegetarisch eten is steeds meer in trek
Toch zijn er steeds meer mensen die de kalkoen links laten liggen, want vegetarisch eten wordt steeds populairder. Het aantal mensen dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar met 50% gegroeid, dat komt neer op ongeveer 680.000 Nederlanders. Een deel ervan beschouwt zichzelf als veganistisch, naast vlees en vis eten zij ook geen dierlijke producten zoals ei of melk. Dat de vegan trend ook Limburg bereikt, blijkt uit cijfers van online platform Happy Cow: Naast Amsterdam zou Maastricht de meeste restaurants hebben waar vegetarisch of veganistisch eten wordt geserveerd. Restauranthouders merken dat de vraag naar vegetarisch eten toeneemt.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen