Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Sigarencollectie dreigt in rook op te gaan

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 19:33

Voortvluchtige drugsbaron meldt zich, stille tocht voor Brunssums meisje, jongeren willen inspraak in seksuele voorlichting en meer Limburgs nieuws...

Landgraafse topcrimineel geeft zich aan
Een drugsbaron oppakken ging nog nooit zo gemakkelijk voor de politie. De voortvluchtige Landgraafse topcrimineel John K. liep onlangs doodleuk het politiebureau in Maastricht binnen om zich aan te geven. John K. moet ruim negen jaar de cel in, maar hij was anderhalf jaar voortvluchtig. Maar er speelt meer. John K. werd namelijk ook al tien jaar in België gezocht. In 2009 werd hij in België tot acht jaar cel veroordeeld, maar die straf verjaarde afgelopen zomer. Nu hoeft John K. alleen in Nederland nog straf uit te zitten.

Bekijk hier de hele reportage

De rolstoelfiets, een bakfiets met rolstoel
Je wilt een stukje gaan fietsen met opa, maar dat is lastig omdat hij in een rolstoel zit. Daar is nu een oplossing voor: de rolstoelfiets. Het is even simpel als geniaal. Het is een soort bakfiets, de rolstoel met opa zet je voorop. Degene met de sterkste benen fietst. De rolstoelfiets is nu beschikbaar via de Zonnebloem, de landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bekijk hier de hele reportage

Stille tocht voor Brunssums meisje
In Brunssum wordt vanavond stilgestaan bij de trieste dood van de vijfjarige Fthawft. Het jonge meisje kwam om het leven door brand in haar huis. Familie, vrienden en buurtbewoners lopen straks een stille tocht.

Bekijk hier de hele reportage

Jongeren willen inspraak in seksuele voorlichting
Seksuele voorlichting voor jongeren, die moet over meer gaan dan alleen voortplanting. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder honderden scholieren. Leerlingen zelf vinden het belangrijk om te spreken over bijvoorbeeld sexting, plezier in seks of wensen en grenzen. Daarnaast vinden jongeren het belangrijk dat seksuele voorlichting niet alleen in de onderbouw van de middelbare school wordt gegeven, maar ook op latere leeftijd, in de bovenbouw.

Bekijk hier de hele reportage

Speeddates voor werkzoekenden met beperking
Er is werk genoeg in Limburg, maar toch zijn er mensen die maar moeilijk aan de bak kunnen komen. Zo worden sollicitatiebrieven van mensen met een beperking nog te vaak opzij gelegd door werkgevers. Die zijn bang dat ze iemand aannemen die maar beperkt inzetbaar is of vaker ziekteverlof moet nemen. In veel gevallen is die angst ongegrond. Daarom organiseerde de stichting Onbeperkt aan de Slag een speeddate waarin bedrijven konden kennismaken met sollicitanten met een beperking. Dit in de hoop dat de vele vooroordelen weggenomen worden.

Bekijk hier de hele reportage

De Dag van de Kroket
Het is één van de bekendste snacks van ons land: de kroket. De één trekt hem het liefst uit de muur. De ander eet een kroketje het liefst op brood met mosterd. Vandaag is het de landelijke Dag van de Kroket. Opvallend is dat we ze vaak niet zelf maken, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo lastig is.

Bekijk hier de hele reportage

Sigarencollectie dreigt in rook op te gaan
Heemkundevereniging Beek is sinds vorige week trotse bezitter van archiefmateriaal van het voormalige Spronken Sigaren. Een grote en unieke collectie voor Beek, maar de heemkundevereniging vreest dat het materiaal vanwege ruimtegebrek verloren gaat.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen