Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Sigarencollectie dreigt in rook op te gaan

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 19:33

Voortvluchtige drugsbaron meldt zich, stille tocht voor Brunssums meisje, jongeren willen inspraak in seksuele voorlichting en meer Limburgs nieuws...

Landgraafse topcrimineel geeft zich aan
Een drugsbaron oppakken ging nog nooit zo gemakkelijk voor de politie. De voortvluchtige Landgraafse topcrimineel John K. liep onlangs doodleuk het politiebureau in Maastricht binnen om zich aan te geven. John K. moet ruim negen jaar de cel in, maar hij was anderhalf jaar voortvluchtig. Maar er speelt meer. John K. werd namelijk ook al tien jaar in België gezocht. In 2009 werd hij in België tot acht jaar cel veroordeeld, maar die straf verjaarde afgelopen zomer. Nu hoeft John K. alleen in Nederland nog straf uit te zitten.

Bekijk hier de hele reportage

De rolstoelfiets, een bakfiets met rolstoel
Je wilt een stukje gaan fietsen met opa, maar dat is lastig omdat hij in een rolstoel zit. Daar is nu een oplossing voor: de rolstoelfiets. Het is even simpel als geniaal. Het is een soort bakfiets, de rolstoel met opa zet je voorop. Degene met de sterkste benen fietst. De rolstoelfiets is nu beschikbaar via de Zonnebloem, de landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bekijk hier de hele reportage

Stille tocht voor Brunssums meisje
In Brunssum wordt vanavond stilgestaan bij de trieste dood van de vijfjarige Fthawft. Het jonge meisje kwam om het leven door brand in haar huis. Familie, vrienden en buurtbewoners lopen straks een stille tocht.

Bekijk hier de hele reportage

Jongeren willen inspraak in seksuele voorlichting
Seksuele voorlichting voor jongeren, die moet over meer gaan dan alleen voortplanting. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder honderden scholieren. Leerlingen zelf vinden het belangrijk om te spreken over bijvoorbeeld sexting, plezier in seks of wensen en grenzen. Daarnaast vinden jongeren het belangrijk dat seksuele voorlichting niet alleen in de onderbouw van de middelbare school wordt gegeven, maar ook op latere leeftijd, in de bovenbouw.

Bekijk hier de hele reportage

Speeddates voor werkzoekenden met beperking
Er is werk genoeg in Limburg, maar toch zijn er mensen die maar moeilijk aan de bak kunnen komen. Zo worden sollicitatiebrieven van mensen met een beperking nog te vaak opzij gelegd door werkgevers. Die zijn bang dat ze iemand aannemen die maar beperkt inzetbaar is of vaker ziekteverlof moet nemen. In veel gevallen is die angst ongegrond. Daarom organiseerde de stichting Onbeperkt aan de Slag een speeddate waarin bedrijven konden kennismaken met sollicitanten met een beperking. Dit in de hoop dat de vele vooroordelen weggenomen worden.

Bekijk hier de hele reportage

De Dag van de Kroket
Het is één van de bekendste snacks van ons land: de kroket. De één trekt hem het liefst uit de muur. De ander eet een kroketje het liefst op brood met mosterd. Vandaag is het de landelijke Dag van de Kroket. Opvallend is dat we ze vaak niet zelf maken, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo lastig is.

Bekijk hier de hele reportage

Sigarencollectie dreigt in rook op te gaan
Heemkundevereniging Beek is sinds vorige week trotse bezitter van archiefmateriaal van het voormalige Spronken Sigaren. Een grote en unieke collectie voor Beek, maar de heemkundevereniging vreest dat het materiaal vanwege ruimtegebrek verloren gaat.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen