Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Schietincidenten Vaals en Venlo

Geplaatst opzondag 6 december 2020 - 19:47

Zondag in L1mburg Centraal: Eenzame kerst voor mensen met familie in buitenland, Statenfractie Forum voor Democratie Limburg brokkelt verder af en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Verdachten achtervolgden elkaar voor schietpartij Vaals
Twee schietpartijen in Limburg gisteravond. In Vaals werd gistermiddag geschoten. Daarbij vielen twee gewonden. In Venlo werd een woning gisteravond laat beschoten. In beide gevallen zoekt de politie camerabeelden en getuigen.

Bekijk hier de hele reportage

Eenzame kerst voor mensen met familie in buitenland
Dinsdag weten we misschien na de persconferentie meer, maar nu is nog niet bekend met hoeveel personen je dit jaar kerst mag vieren. Maar voor sommige mensen is het nu al vrijwel zeker dat ze de kerst zonder hun familie moeten vieren. Bijvoorbeeld als je familie of vrienden in het buitenland wonen. Sandra Biesmans uit Heel is in juni bevallen van haar zoontje Mika en ze zou, samen met haar man en moeder, deze kerst bij familie in Oostenrijk vieren. Afgelopen dagen hebben ze de knoop doorgehakt om niet te gaan. Hoe moeilijk het ook is.

Bekijk hier de hele reportage

Statenfractie FvD Limburg brokkelt verder af, in gesprek met Bart Smeets
Thierry Baudet mag dan opnieuw gekozen zijn tot leider van Forum voor Democratie. De onrust en leegloop in de partij blijft doorgaan. Ook in Limburg. Eerder stapten gedeputeerde Ruud Burlet en twee Statenleden uit de partij. Fractievoorzitter Simone Kerseboom blijft wel. Toen vrijdagavond bleek dat Baudet opnieuw verkozen was, maakte ook Bart Smeets bekend dat hij uit de partij stapt. Het derde Statenlid.

Bekijk hier de hele reportage

Sint vertrokken betekent piek in kerstbomenverkoop
Sinterklaas is weer vertrokken en dus richten veel mensen zich nu op het volgende decemberfeest: Kerstmis. Ook al zag je in huiskamers hier en daar al een kerstboom, toch verwachten de kerstboomkwekerijen pas na het vertrek van de Sint de piek in de verkoop. Zo ook in Ransdaal.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen