Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Scheuren in huizen Griendtsveen

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 19:56

Scheuren in huizen Griendtsveen, het NK wielrennen, de rechtszaak MH17 in vervolg en meer Limburgs nieuws.

Bekijk de hele uitzending

Scheuren in huizen Griendtsveen
Inwoners van Griendtsveen zijn boos. 34 huizen daar hebben scheuren en optrekkend vocht in de muren. Volgens de bewoners komt dit door de vernatting van de Peel. Zij voelen zich in de steek gelaten door onder meer het Waterschap en de gemeente Horst aan de Maas, omdat er geen compensatie komt voor de geleden schade.

Bekijk hier de hele reportage

Handbalmannen Lions strijden om landstitel
Een beslissende dag in de handbalcompetitie. Wie wordt er kampioen van Nederland? De Lions of Aalsmeer.

Bekijk hier de hele reportage

Zeven jaar na de ramp met de MH17
Zeven jaar na de ramp met de MH17 is alle bewijs tegen de verdachten doorgespit door de rechters. De eerste zittingen waren begin 2020. Afgelopen twee weken volgde de inhoudelijke behandeling. Aan tafel Andre Wagemans, hij verloor zijn broer Harrie tijdens de MH17 ramp. Hij volgt de rechtszaak op de voet.

Bekijk hier de hele reportage

NK wielrennen
Voor het 2e jaar op rij is de Vamberg in Drenthe het decor van het NK wielrennen. En ook dit jaar is het wederom een ware slijtageslag voor de renners en de rensters.

Bekijk hier de hele reportage

Tour de Handhaving
Supporters van Fortuna Sittard fietsen van Utrecht naar Sittard voor het goede doel. Aanleiding is handhaving van hun club in de Eredivisie

Bekijk hier de hele reportage

Timmermans over Green Deal Euregio
Als we eindelijk eens goed gaan samenwerken in de Euregio, dan liggen er vele miljoenen in het verschiet, dat is de boodschap van eurocommissaris Frans Timmermans. Vrijdagavond was hij in Aken om te praten over grensoverschrijdend samenwerken.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen