Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Rustige jaarwisseling in Limburg

Geplaatst opvrijdag 1 januari 2021 - 18:35

De jaarwisseling, Felix Meurders, kabouterhuisjes en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Knallende jaarwisseling ondanks vuurwerkverbod
Limburg beleefde een rustige jaarwisseling. Politie meldde weinig incidenten, en ook in de ziekenhuizen was het rustig. Ondanks het vuurwerkverbod werd op veel plekken toch geknald. Met name om 12 uur werden er de nodige vuurpijlen de lucht in geschoten.

Bekijk hier de hele reportage

Een mini nieuwjaarsduik
Normaal trotseren op 1 januari honderden mensen de kou en springen het water in voor de traditionele nieuwjaarsduik. Maar vanwege corona kan ook deze activiteit niet doorgaan. Voor Roel Leurs uit Grathem is dat geen reden om niet het water in te gaan. Sinds 2002 organiseert hij samen met twee vrienden de nieuwjaarsduik en kon het niet laten toch het water in te gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Een terugblik op de veelzijdige loopbaan van Felix Meurders
Al meer dan 55 jaar is de geboren en getogen in Maastrichtenaar Felix Meurders een vertrouwde stem op de vaderlandse radio. Van Langs de Lijn, Radio Tour de France, maar bovenal was hij de afgelopen 25 jaar iedere zaterdag te horen als presentator van Spijkers met Koppen. Vlak voor kerst was zijn laatste show. Maar achter de geraniums zitten doet de 74 jarige presentator niet: zaterdag start hij op Radio 5 met een nieuw programma. Een goed moment om terug te blikken op zijn veelzijdige loopbaan tot nu toe.

Bekijk hier de hele reportage

Kabouterhuisjes
Iedereen kent inmiddels de naam Bansky wel; de graffitikunstenaar die spontaan creaties maakt in de openbare ruimte, zonder dat hij daarbij zijn ware identiteit onthult. Elsloo heeft sinds kort zijn eigen Banksy. In het dorp plaatst een mysterieuze anonieme natuurliefhebber kunstwerkjes in bomen. Zijn handelsmerk? Kabouterhuisjes.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen