Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Rust op het Pinkpop-terrein

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 18:52

Vrijdag in L1mburg Centraal: Aangifte tegen de Limburgse agent vanwege racisme, rust op het Pinkpop-terrein, verbouwing Nieuwe Nor van start, er mag weer gebouwd worden langs de Maas en meer Limburgs nieuws.

Aangifte tegen de Limburgse politie vanwege racisme
Er is vrijdag aangifte gedaan tegen de agent die in Vijlen uit de bocht vloog in gesprek met een groep jongeren. Hij discrimineerde de jongeren en dat werd vastgelegd op video. Inmiddels is er een gesprek geweest tussen de jongeren en de politie, maar desondanks is er aangifte gedaan op het politiebureau tegen de agenten.

Bekijk hier de hele reportage

Rust op het Pinkpop-terrein, maar rumoer bij Nieuwe Nor
Geen Pinkpop dit jaar, maar in Heerlen was er toch een hele kleine mini-vorm van het festival. Dat gebeurde bij de officiële start van de uitbreiding van Poppodium Nieuwe Nor. De band die eigenlijk Pinkpop zou openen, trad op en Pinkpopbaas Jan Smeets was uitgenodigd. En dat had een reden, want mister Pinkpop kreeg een verrassing.

Verder dus een rustig weekend voor de organisatie van Pinkpop, maar ook voor veel verenigingen in de omgeving. Die leveren veel vrijwilligers en dat betekent voor de verenigingen aardig wat inkomsten, maar die moeten ze dit jaar dus missen. Want het is oorverdovend stil, zonder al die tienduizenden festivalgangers. Voetbalclub Schaesberg is het grootste slachtoffer.

Bekijk hier de hele reportage

Er mag weer gebouwd worden langs de Maas
Vanwege speciale regels zaten er altijd veel haken en ogen aan wonen of werken in het winterbed van de Maas, maar die verdwijnen nu doordat minister Cora van Nieuwenhuizen ingrijpt. En dat betekent dat er weer gebouwd mag worden langs de Maas in Midden-en Noord-Limburg. Goed nieuws dus voor de 60.000 inwoners en alle bedrijven in dat gebied.

Bekijk hier de hele reportage

Kampeerders weten camping weer te vinden
Begin deze week mochten de toiletgebouwen op campings weer open en dat leidde tot een toename aan reserveringen van vakantiegangers. Twee weken geleden was het nog kommer en kwel, maar inmiddels slaan steeds meer kampeerders hun tent op, zoals bijvoorbeeld op camping de Cauberg.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe is het met de drukte bij de GGD's?
De versoepelingen zijn steeds duidelijker zichtbaar en de mensen beginnen hun vrijheden weer terug te krijgen. Hoe gaat het nu bij de GGD's in Limburg? Is het druk bij de testlocaties en hoe lopen de bron- en contactonderzoeken. We bespraken het in L1mburg Centraal met Volker Hackert, arts infectieziektenbestrijding GGD Zuid- Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe gaat het verder met het betaald voetbal?
Hoe moet het komend seizoen verder met het betaalde voetbal nu er mogelijk geen publiek bij de wedstrijden aanwezig kan zijn? De clubs komen steeds meer op één lijn voor wat betreft de invulling van de start van de competitie na de zomer. Bij VVV-Venlo zijn ze positief over de afspraken die de clubs onderling aan het maken zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Laatste aflevering van populaire Pollux podcast online
Het is een van de best beluisterde podcasts van het moment, 'De laatste dans' van Frans Pollux. De serie audioreportages gaat over Uwe, die spoorloos verdwijnt nadat hij in zijn stamkroeg heeft gedanst op Hald mich 's vast, het nummer van Frans Pollux. Wat is er gebeurd met Uwe? Vrijdagochtend verscheen de laatste aflevering in de podcastserie, waarin Pollux op zoek gaat naar antwoorden.

Bekijk hier de hele reportage

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane