Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Rowwen Hèze bouwt tent zonder publiek

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 18:44

VieCuri verplaatst noodgedwongen coronapatiënten, Rowwen Hèze zonder publiek, VVV-aanhang blijft ploeg steunen en meer Limburgs nieuws.

L1mburg Centraal van woensdag 28 oktober. Met de volgende onderwerpen:

VieCuri gaat noodgedwongen coronapatiënten verplaatsen
Het VieCuri Ziekenhuis in Venlo gaat coronapatiënten overplaatsen naar andere ziekenhuizen. Aanleiding is de plotselinge stijging van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. In 24 uur tijd is het aantal patiënten met Covid-19 gestegen van 29 naar 37. Daarvan liggen er elf op de intensive care van het ziekenhuis. Om de reguliere zorg niet verder in de knel te laten komen, heeft de directie besloten patiënten over te gaan plaatsen.

Bekijk hier de hele reportage

GGD begonnen met antistoffenonderzoek
Heb ik nou corona gehad of niet? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. De GGD is begonnen met een groot bloedonderzoek onder 10.000 Limburgers, om te kijken óf ze antistoffen in hun bloed hebben. Met andere woorden, of ze corona gehad hebben. Met het onderzoek wil de GGD meer zicht krijgen op de verspreiding van het virus in Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Gratis mondkapjes voor minima in Weert
Mondkapjes zijn niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommigen willen ze niet op, maar er zijn ook mensen die moeite hebben om rond te komen iedere maand, en dus ook niet zo vanzelfsprekend een lading kapjes kunnen kopen. Voor die mensen springt de gemeente Weert nu in de bres. Minima kunnen er gratis kapjes krijgen, gemaakt door de plaatselijke toneelvereniging.

Bekijk hier de hele reportage

Dicht met feestdagen is doemscenario voor horeca
De donkere dagen voor kerst zouden met kerst nog wat duisterder kunnen zijn voor de horeca. Het kabinet maakte dinsdag bekend dat de coronamaatregelen nog zeker tot december van kracht zijn. Het niet open kunnen zijn tijdens deze feestdagen is voor hen een doemscenario. De ideeën voor uitgebreide kerstdiners kunnen even op de plank.

Bekijk hier de hele reportage

Toch Slotconcert Rowwen Hèze, zonder publiek
De slotconcerten van Rowwen Hèze zouden over anderhalve week plaatsvinden, maar kunnen natuurlijk niet doorgaan. Of toch wel? In het grootse geheim is dinsdag toch een concert geweest. Het ging om een optreden zonder publiek, in een tent die de band zelf opbouwde, in een niet perfect afgewerkt decor, zonder fancy lichtshow, maar mét de muziek van Rowwen Hèze.

Bekijk hier de hele reportage

Zusjes Albertz koken voor Maastrichtse ouderen
De zusjes Albertz brengen sinds de start van de tweede coronagolf weer maaltijden rond voor kwetsbare mensen in verschillende wijken in Maastricht. Het begon tijdens de eerste lockdown als een klein gebaar, maar is nu uitgegroeid tot bijna een volwaardige maaltijdservice. Stoppen? Daar denken ze voorlopig nog niet aan!

Bekijk hier de hele reportage

VVV-fans nog steeds 100 procent achter elftal
De afgelopen dagen ging het vooral over de 13-0 nederlaag tegen Ajax, van afgelopen zondag. Maar VVV-Venlo moest gewoon weer aan de bak, dinsdagavond, voor de beker tegen FC Den Bosch. De supporters lieten in ieder geval zien dat ze nog altijd 100 procent achter hun ploeg staan.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen