Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: rijexamen na goedkeuring twee rijscholen

Geplaatst opvrijdag 7 januari 2022 - 18:27

Rijexamen pas bij groen licht twee rijscholen, ambtenaren Stein leren begrijpelijk te schrijven, Hans is figurant van het eerste uur bij Flikken Maastricht en meer Limburgs nieuws.

Rijexamen pas bij groen licht twee rijscholen
Onder leiding van het ministerie van Infrastructuur komt er binnenkort een proef waarbij een kandidaat voor het rijexamen door twee rijscholen wordt voorgedragen voordat er afgereden mag worden. Deze pilot komt voort uit de adviezen van de commissie-Roemer, die voorstellen heeft gedaan voor verbetering van de rijschoolbranche. Het betekent dat een kandidaat die van zijn rijschool mag afrijden, eerst ook door een instructeur van een andere rijschool moet worden beoordeeld, voordat het examen daadwerkelijk wordt aangevraagd. We stapten in de auto van een rijschoolhouder in Blerick om te peilen of dit plan misschien wel gaat bijdragen aan het verbeteren en professionaliseren van de rijschoolbranche in Nederland.

Bekijk hier de hele reportage

Knops zwaait teleurgesteld af als staatssecretaris
Het was de laatste officiële werkdag van Raymond Knops als demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Knops is teleurgesteld dat hij niet terugkeert in het volgende kabinet dat maandag geïnstalleerd wordt. Hij keert overigens wel terug in de Tweede Kamer voor het CDA.

Bekijk hier de hele reportage

Hans is figurant van het eerste uur bij Flikken Maastricht
Als je fan van Flikken Maastricht bent dan heb je hem vast en zeker al vaker voorbij zien flitsen, Hans Janssen uit Landgraaf. Hij is namelijk figurant van het eerste uur. Vanavond start het nieuwe seizoen met natuurlijk hoofdrolspelers Victor Reinier en Angela Schijf. Ook Hans is weer van de partij, bijvoorbeeld als agent of als forensisch onderzoeker. Het begon 16 jaar geleden toen hij zich meldde bij de TROS om mee te gaan spelen. Inmiddels is hij een zogenaamde edelfigurant.

Bekijk hier de hele reportage

Ambtenaren Stein leren begrijpelijk te schrijven
Het is een jarenlange strijd van de overheid; brieven schrijven in jip-en-janneketaal. Nog altijd krijgen we brieven die niet iedereen begrijpt. Een van die gemeentes waar het niet goed gaat is Stein. Het is daar nu de gemeente zelf die de handschoen oppakt.

Bekijk hier de hele reportage

Roda JC tegen MVV
De Keuken Kampioen Divisie wordt hervat met een mooi affiche: Roda JC tegen MVV. Het is de 54ste editie van de Zuid-Limburgse derby.

Bekijk hier de hele reportage

Sporten in tijden van corona
De Tweede Kamer wil het, de sportsector wil het. Toch lijkt ook het nieuwe kabinet er nog niet aan te willen de sportsector aan te merken als essentiële sector. Dinsdag is er een demonstratie in Den Haag. Te gast is Jack Opgenoord van het Huis voor de Sport.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen