Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Rem op nieuwe zonneparken

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 18:32

Donderdag in L1mburg Centraal: Enexis zet voorlopig rem op nieuwe zonneparken, Limburgers ergeren zich kapot aan verkeersoverlast, UM onderzoekt gevolgen coronapandemie en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de volledige uitzending.

Enexis zet voorlopig rem op nieuwe zonneparken
We wekken met z'n allen te veel zonne-energie op. De opslagcapaciteit bij netbeheerder Enexis loopt vol en dus heeft het bedrijf aangekondigd dat er voorlopig geen nieuwe zonneparken meer bij kunnen. Individuele inwoners die panelen op hun dak willen leggen, kunnen dat wel nog altijd doen. Maar voor grote projecten is voorlopig geen ruimte.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgers ergeren zich kapot aan verkeersoverlast
Parkeerproblemen, agressief rijgedrag, hardrijders. We ergeren ons nog altijd kapot aan verkeersoverlast. Uit vandaag bekendgemaakte cijfers van het CBS blijkt dat Limburgers, samen met Zuid-Hollanders, van alle Nederlanders het vaakst verkeersoverlast in hun eigen buurt ervaren. Ruim 1 op de 3, ruim 35 procent om precies te zijn, ergert zich regelmatig daaraan.

Bekijk hier de hele reportage

Universiteit Maastricht onderzoekt gevolgen coronapandemie
De Universiteit Maastricht doet mee aan een groot internationaal onderzoek naar de gevolgen van de coronapandemie. Wat betekent die voor onze fysieke en mentale gezondheid? Wat heeft de lockdown voor effect gehad? Welke lessen kunnen we trekken voor de toekomst? We praten daarover met een van de onderzoekers, Therese van Amelsvoort,

Bekijk hier de hele reportage

Waarop moet je letten als je een zomervakantie plant?
Een vakantie plannen was al niet eenvoudig. Maar nu op allerlei plekken in Europa het virus toch weer opvlamt, wordt het nog ingewikkelder. Waarop moet je letten? We praten erover met Jeanine Jansen, oorspronkelijk uit Sittard, ombudsvrouw van omroep Max.

Bekijk hier de hele reportage

Kleurtje voor Zuid-Limburgse mountainbikeroutes
De blauwe piste, de rode piste en de zwarte piste. We kennen die termen uit de skigebieden. Vanaf nu hangen die bordjes ook her en der in Zuid-Limburg. Uiteraard niet bedoeld voor skiërs, maar voor mountainbikers. Als eerste provincie van ons land zijn er nu speciale mountainbikeroutes uitgezet, in het Heuvelland.

Bekijk hier de hele reportage

Route Regio op pad in Sevenum
Zeven weken lang maken wij dagelijks reportages uit verschillende plekken in Limburg. Verslaggever Kim Langeslag is in Sevenum op zoek naar zomerse verhalen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen