Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Reguliere zorg wordt afgeschaald'

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 19:27

Vrijdag in L1mburg Centraal: 'Alle Limburgse ziekenhuizen gaan reguliere zorg afschalen', een gesprek met de veiligheidsregio, bondscoach Frank de Boer duidelijk tegen Perr Schuurs en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

'Alle Limburgse ziekenhuizen gaan reguliere zorg afschalen'
De reguliere zorg in de Limburgse ziekenhuizen wordt de komende week afgeschaald. Doordat patiënten uit het westen van het land in Limburg worden opgenomen, komt de reguliere zorg in het gedrang. Dat zegt David Jongen, bestuursvoorzitter van Zuyderland Medisch Centrum. 'Alle Limburgse ziekenhuizen schalen af' "We zijn ons aan het voorbereiden op de komst van ziekenhuispatiënten uit het westen van het land", aldus Jongen, die ook vice-voorzitter is van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. "Dat betekent dat wij ook een stuk van de reguliere zorg moeten gaan afschalen. Dat geldt voor alle Limburgse ziekenhuizen."

Bekijk hier de hele reportage

Wat zijn de volgende stappen van de veiligheidsregio?
De coronacijfers lopen omhoog, de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker en de aangescherpte reisadviezen zijn weer een feit. Ook de tweede golf lijkt gepaard te gaan met veel gebeurtenissen en maatregelen. Hoe kijken de veiligheidsregio's momenteel naar de ontwikkelingen van het corona virus? In L1mburg Centraal een gesprek met Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de veiligheidsregio Limburg-Noord.

Bekijk hier de hele reportage

Maastricht UMC+ verduidelijkt moeilijke medische termen
Cutane invasie, fibroadenoom en periareolair. Wellicht zeggen deze woorden niet direct iets, maar het zijn woorden die verschillende ziekteverschijnselen beschrijven die bij borstkanker horen, maar ook woorden die voor de leek absoluut niet te begrijpen zijn. Borstkankerspecialisten van het Maastricht UMC+ hebben daarom met stichting kanker.nl een verklarende woordenlijst voor borstkanker gelanceerd.

Bekijk hier de hele reportage

Bondscoach Frank de Boer duidelijk tegen Perr Schuurs
Perr Schuurs kreeg vorige week van de Frank de Boer te horen dat hij voorlopig niet in de plannen van de nieuwe bondscoach voorkomt. De Ajacied is weer teruggekeerd bij Jong Oranje waarmee hij gisteravond de kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar met 5-0 won. Het was voor Schuurs in Venlo niet echt een uitdagend duel tegen de voetbaldwerg.

Bekijk hier de hele reportage

Romeinse historie Heerlen hypermodern gepresenteerd
Het is het oudste stenen gebouw van Nederland; het Romeinse Badhuis in Heerlen. Het was het centrale punt van de stad Coriovallum, de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. Afgelopen drie jaar is er een nieuw uitgebreid onderzoek gedaan naar de opgravingen. Daarin kwamen veel nieuwe inzichten naar voren en die worden vanaf zaterdag op een geheel nieuwe en hypermoderne manier aan de bezoeker gepresenteerd door het Thermenmuseum.

Bekijk hier de hele reportage

Zangrepetitie tussen de bloemen
Zangkoor Odeon uit Gronsveld heeft een bijzondere locatie gevonden voor hun repetities. Sinds een paar weken zingen ze in een tuincentrum. Letterlijk 'tussen de geraniums'. Koren hebben het lastig tijdens de coronacrisis. De negatieve beeldvorming speelt daarbij ook een rol. "Het is alsof we een brandhaard van besmettingen zijn, maar dat is echt niet zo", zeggen de leden.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen