Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Rechters straffen steeds zwaarder

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 19:45

Vrijdag in L1mburg Centraal: Pool geeft betrokkenheid bij dood Jimmy Senden toe, minder inzendingen voor LVK, rechters straffen steeds zwaarder en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Pool geeft betrokkenheid bij dood Jimmy Senden toe
Maandenlang waren er vragen rondom de dood van Jimmy Senden uit Kerkrade. Hij kwam in augustus om het leven bij een ongeluk in zijn woonplaats. Zijn lichaam werd gevonden in een auto in de visvijver aan de Oud Erensteinerweg. Bij de start van de rechtszaak tegen de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij zijn dood kwam er duidelijkheid. Verdachte Sebastian O. verklaarde voor de rechter dat hij die bewuste zaterdag de auto heeft bestuurd.

Bekijk hier de hele reportage

Minder inzendingen voor LVK
Voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK, zijn 185 liedjes ingezonden. Het laagste aantal in 25 jaar. Vorig jaar waren er 215 inzendingen. Stichting LVK maakt zich nog geen zorgen over de populariteit van de vastelaovesliedjeswedstrijd.

Bekijk hier de hele reportage

Rechters straffen steeds zwaarder
Rechters zijn zwaarder gaan straffen de afgelopen 20 jaar, met name bij gewelds- en zedenmisdrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Raad voor de Rechtspraak. Bij gewelds- en zedenmisdrijven liggen in 2018 de straffen 65 procent hoger dan in 1998. We praten er over met advocaat Marcel Heuvelmans uit Venlo. Hij deed de zaak van Lau G., Bende van Venlo en onlangs de vergismoord Tanja Kursjkaja.

Bekijk hier de hele reportage

Mini-concert om 'Vlinder' in de Top 2000 te krijgen
Twee weken geleden schreef misdaadverslaggever Peter R. de Vries het volgende op Twitter; 'Wat zou het een mooi eerbetoon zijn als het prachtige liedje 'Vlinder' van Rowwen Hèze over Nicky Verstappen dit jaar de Top 2000 haalt. Het is zo huiveringwekkend mooi... Helpen jullie mee? Stem op 'Vlinder'.' Hiermee doet hij een oproep om de familie van de overleden Nicky Verstappen een hart onder de riem te steken. De band die het nummer 'Vlinder' schreef, gaf in de stromende regen een mini-concert bij het station in Venlo waar de stembus van de Top 2000 in alle vroegte neerstreek.

Bekijk hier de hele reportage

Jessie van het uitgiftepunt voedselbank Roermond
Zaterdag is de grote inzamelingsactie van de Limburgse voedselbanken. In L1mburg Centraal volgen we de hele week mensen van de Voedselbank Midden-Limburg in Roermond. Daar zijn 65 vrijwilligers actief op de vier uitgiftepunten, zoals bij Jessie.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna aast op alle punten bij PSV
PSV-trainer Mark van Bommel staat onder druk bij zijn club. "Gaat hij de kerst wel halen?", is een veelgehoorde opmerking. Uitgerekend door zijn oude club Fortuna Sittard kan kerstmis voor Van Bommel wel eens vroeg beginnen. De Sittardenaren willen de punten zaterdag mee naar huis nemen.

Bekijk hier de hele reportage

Op zoek naar het geheim van kombochten
Het circuit van Zandvoort, waar volgend jaar Max Verstappen wil gaan winnen, wordt flink verbouwd. Het moet veiliger en ook spectaculairder. Het belangrijkste onderdeel van de werkzaamheden is het maken van twee kombochten. Dat zijn bochten met een schuine helling die je normaal niet in de Formule 1 ziet. Kim Langeslag ging op zoek naar de geheimen van deze bijzondere bochten.

Bekijk hier de hele reportage

Afscheid Tiny Rieken
Dertig jaar lang heeft zij zich ingezet voor meer diversiteit in bedrijven, vooral ook meer vrouwen aan de top. Nu neemt Tiny Rieken afscheid.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen